Tuesday, May 29, 2007

Λίγες εικόνες απο την Νοτ. Πίνδο...

με ελάχιστες λέξεις..


















































..ενας καταρράκτης που ξεκινάει από πολύ ψηλά..















και για τις αγαπητές κυρίες που παρακολουθούν αυτό το Blog
λίγα αγριολούλουδα...

από τις κορυφές των 2000μ.

































Ήθελα να γράψω κάτι ευχάριστο αλλά εχω συγκλονισθεί απο την τραγωδία στο ποταμό Λούσιο και τον άδικο χαμό 8 νέων ανθρώπων...
Όλες μου οι σκέψεις στους γονείς που έχασαν παιδιά...
Ελπίζω να ερευνηθούν τα αίτια και να αποδωθούν, αν υπάρχουν, ευθύνες....
ώστε να μη επαναληφθεί παρόμοια τραγωδία στο μέλλον.

21 comments:

So_Far said...

Εκπληκτικές οι φωτογραφίες. Την ξέρω την περιοχή είναι μαγική. Και ευχαριστούμε πολύ για τα αγριολούλουδα που 'μαζέψατε' για μας...

bebelac said...

και γω ευχαριστώ πολύ, Τάκη!

bar-ufo-s said...

Σε δύσκολο γήπεδο ήρθα να παίξω. Εγώ με μπαρούφες ο Τάκης με αγριολούλουδα που τα χαρίζει σε όμορφες κύριες! Αισθάνομαι Ατρόμητος Περιστερίου που έχασε 5-0 στην εδρα και θέλει να ανατρέψει το αποτέλεσμα μέσα στη Βαρκελώνη.
Βατερλώωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!

Zelot said...

Ωραίες εικόνες! Τις έχουμε ξεχάζει με την αστική ζωή...

takis said...

Αγαπητότατη So Far,
Δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν αποδίδουν τη μαγεία του τόπου..ειδικά μετά τη βροχή..ουτε βέβαια τις μεθυστικές μυρωδιές..ούτε τους ήχους του ορεινού περιβάλλοντος..ούτε τα συναισθήματα!..

Μα και εκει έχετε πάει?! εννοώ το κομμάτι μεταξύ Μεσοχώρας και Νεραίδας(Τρικάλων) αν έχετε επισκεφθεί τα μέρη αυτά καταλαβαίνετε τι εννοώ..τέλος πάντων , η ευρύτερη περιοχή είναι απο τις αγαπημένες μου.

Τα λουλούδια είναι η ελάχιστη προσφορά στους ανθρώπους που επισκέπτονται το φτωχικό μας και φυσικά τον πρώτο λόγο έχουν οι κυρίες που είναι όλες εξαιρετικές!..

Καταλαβαίνω κάποιοι χασκογελάνε στη γωνία και σκέφτομαι μήπως χρειάζεται να τους υπενθυμίσω ποιός κάνει τη μπάνκα σε αυτή τη ζωή και ποιός μοιράζει φύλλο!...

Υ.Γ με κλικ στις φωτό δείχνουν λίγο καλύτερα.

maika said...

μακάρι να τιμωρηθούν αυτοί που φταίνε αν και δεν το πολυπιστεύω...
όλο κάπως τη γλυτώνουν πάντα οι ένοχοι.... Να δεις που την υπεράσπισή τους θα αναλάβει κανένας μεγαλοδικηγόρος και μετά αυτοί ούτε γάτα ούτε ζημιά....
Αλίμονο σ΄αυτούς τους έρημους τους γονείς...

Τάκη παίρνω κι εγώ τα ωραία ,τα μωβ λουλουδάκια μου και σ΄ευχαριστώ! Φιλιά και στο φίλο μου το barufo!

takis said...

Αγαπητότατη Bebelac,
Τα ταπεινά αυτά λουλούδια εκφράζουν τα μεγαλύτερα συναισθήματα και για μένα είναι πολύ ανώτερα απο τις πλουσιότερες ανθοδέσμες των καλύτερων ανθοπωλείων..
(Αυτοί που χασκογελούν στη γωνία να διαβάσουν προσεκτικά το προηγούμενο σχόλιο!..)

takis said...

Αγαπητότατη Μάικα,

Φαίνεται οτι γράφαμε μαζί !( τα μεγάλα πνεύματα βλέπεις..)
Δεν κατάλαβα.., φιλιά στον Μπαρούφο?! κιόλας? εγω στέλνω λουλούδια αυτός εισπράττει φιλιά!..καλά , θα κοιτάξω μήπως έπεσε κανένα ψίχουλο-φιλί και για μένα την ώρα που θα καθαρίζω το σπίτι..

Αλλα τι λέω, τα ήθελα και τάπαθα.. κοινοκτημοσύνη, συνδιαχείρηση δεν ήθελα?
Πάντως λες και ήξερα οτι θα διάλεγες τα μώβ ! (αυτοί που χασκογελάνε θα τους περιποιηθώ μετά!..)

Για το συμβάν στο Λούσιο συμφωνώ , αν υπάρξουν ευθύνες (που για μένα υπάρχουν, απ'οσα γνωρίζω)πρέπει να αποδοθούν...και δεν είναι για τους άμοιρους γονείς...θα είναι για να μη υπάρξουν εύκολα άλλα θύματα στο μέλλον.

takis said...

Αγαπητέ Zelot,
Ναι , πολλές φορές ξεχνάμε βασικά πράγματα..οι φωτό κάνουν το ελάχιστο για να μας το θυμίσουν..η πραγματική "εικόνα" ειναι εκεί και αξίζει κάποιος να το νοιώσει "επι τόπου του έργου", που λέμε..

takis said...

Μπαρούφο,
Μη μου κλαίγεσαι γιατί οι κλάψες σου εισακούσθηκαν και εισέπραξες τα φιλιά..ή λες να ισχύει το κοντά στον βασιλικό (Τάκης) ποτίζεται και η γλάστρα (Μπαρούφος)!?..ας όψεται η Μαίκα..

κατ'τάλλα τι νόμισες? Σε σικέ αγώνα μπήκες να παίξεις? εδώ είναι κανονικό γήπεδο και μάλιστα βαλτωμένο (αν με πιάνεις) ..οι παιδικές χαρές είναι αλλού..
αλλά μη χάνεις τις ελπίδες σου και το 5-0 ανατρέπεται(στά όνειρα εννοώ!..)και πιάσε και τον διαιτητή για κάθε ενδεχόμενο..(εννοώ θέλεις και άλλο λογαριασμό στην Ελβετία?)

γενικά πάντως να ξέρεις οτι ο Ρήγας έπεσε (τον φάγανε?..δεν εχει σημασία)ηρωϊκά μαχόμενος..

bar-ufo-s said...

Παιδιά μη τρελλαίνεστε μ' αυτές τις ευθύνες. Για ανθρωποκτονίες από αμέλεια ασκήθηκε ή θα ασκηθεί δίωξη. Δεν θα γίνει και τίποτα φοβερό ή ό,τι κι αν γίνει θα είναι παρωνυχίδα μπροστά στην απώλεια οχτώ και μάλιστα νέων ανθρώπων.
Μάικα δεν είναι κακό να αναλάβει την υπεράσπιση τους μεγαλοδικηγόρος. Εκτός κι αν εννοείς ότι καμμιά απόφαση δικαστηρίου σε υπόθεση που εμπλέκεται μεγαλοδικηγόρος δεν είναι αμερόληπτη. Δεν είναι έτσι αν και συμβαινει να υπάρχουν αποφάσεις που δεν είναι αμερόλοπτες.
Τάκη, κλάψε κλάψε κάτι θα μείνει, κι αν δε μείνει τουλάχιστον έχει ένα άλλοθι να πορεύται κανείς. Τα βαλτωμένα γήπεδα μ' αρέσουν γιατί μεγάλωσα στους κάμπους και τώρα το σπίτι μο βρίσκεται σ' ένα σημείο που πριν εικοσι χρόνια ήταν βάλτος. Δεν το όργωναν ούτε βόδια. Επίζω να αποδειχτώ δυνατότερος απ' αυτά.
Οσο για το Ρήγα το Βελεστινλή, πράγματι έπεσε ηρωικά. Ο Ρ(ο)Φ(ος) μάλλον δεν έπεσε αλλά πνίγηκε επί της διαδικασίας.
καλημέρα

maika said...

Τάκη καλημέρα και χίλια φιλιά και λέω χίλια γιατί χτες πήρα τα λουλουδάκια μου κι έφυγα αφηρημένη...ντροπή μου!
Βέβαια και ο Μπαρούφος δικός σου άνθρωπος είναι άρα κανα δυό θα ήρθαν και σε σένα...έτσι?? πονηρούλη!! χε!

Μπαρούφο κοίτα... όταν λέω μεγαλοδικηγόρο εννοώ κάτι σαν τον Κούγια... εντάξει δεν το ξέρω και προσωπικά αλλά μόλις τον βλέπω κάτι μου λέει πως και τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη να υπερασπιζόταν πάλι αθώο θα τον έβγαζε...
Και τώρα που το ματαξανασκέφτομαι...Παναία μου...βρε μπας και είσαι ο Κούγιας?? εεεεε εγώ να φεύγω σιγά σιγά.....
αμααααννν ...που΄σαι Τάκη να δεις τι σκέφτηκα.... απαπαπα!!!

takis said...

Μαϊκα
Πω, πω 1000 φιλιά ε? Να το ακούνε αυτό κάποιοι να ξέρουν ποιός ειναι το αφεντικό εδώ!..
Οσο για τον Μπαρούφο δεν είναι τόσο κακός όσο ο Κούγιας..το αντίθετο θα έλεγα μια χαρά παλληκάρι είναι ...(άσε, τόσο αγώνα έκανα για τη μεταγραφή, για Ριβάλντο τον πήρα..αν μου βγεί τίποτα κουτσάλογο θα δούμε..)

Μπαρούφο,
Το θέμα δεν ειναι η τιμωρία...απλά πρέπει να γίνει κατανοητό απο κάποιους "υπεύθυνους" οτι δεν παίρνουμε 20 ανθρώπους την άνοιξη με βροχή να διασχίσουμε ποτάμι..όσο μικρό και αν ειναι αυτό και όσα νάναι τα χρήματα που παίρνουν για αυτό..
Σεβασμό στη φύση και στους κανόνες ορειβασίας-πεζοπορίας-κάνυονιγκ (όπως θέλετε πέστε το) οχι για τίποτα άλλο αλλά για να γλυτώσουν κάποιοι στο μέλλον.

Οσο για τον Ρ.Φ πνίγηκε που πνίγηκε (και οχι μόνο στη διαδικασία..)αλλα μας θυμίζει νεανικές καταστάσεις..

candy's τετραδιάκι said...

Eυχαριστω κι εγω..

nyctolouloudo said...
This comment has been removed by the author.
nyctolouloudo said...

ωραία μέρη, ωραία βουνά αρκεί να μη το παίζουμε ταρζαν...
στο στυλ, στα νιάτα μου κατέβαινα τα σκαλιά δέκα - δέκα και τα βράχια σαν κατσίκι...

φχαρστώ για τα λαχανικά ειδικά της πρότελευταίας φωτογραφίας!....!


τώρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να σε μοιραζόμαστε με τον ταρτούφο...

bar-ufo-s said...

Μάικα δεν έχω στατιστικά για τις δίκες που κέρδισε ο Κούγιας. Πίστεψε με όμως τα αδικήματα για τα οποία θα φτάσουν στο ακροατήριο οι όποιοι υπεύθυνοι δεν χρειάζονται και ιδιαίτερα επιδέξιο δικηγόρο.

Τάκη δεν είχα καμιά αμφιβολία για το αφεντικό. Αλλά θυμίσου και τις επαναστάσεις. Ποιο κουτσό άλογο από το Ριβάλντο δε μπορώ να σκεφτώ. Μόνο χάρη στο γεγονός ότι παίζει αντίπαλος με ημιθανείς διασώζεται.
Μη σκας.... θα στα φέρω τα λεφτά σου, αρκεί να κάνεις κι εσύ κάτι γιατί το νυχτολούλουλουδο δε θέλει ούτε βαρούφους ούτε ταρτούφους. Κρίμα γιατί εγώ αγαπώ τα νυχτολούλουδα.

Με οχτώ νέους ανθρώπους πάνω από ανοιχτούς τάφους δεν θέλω να λέω τις σκέψεις μου. Σε αλλο χρόνο επανέφερε το θέμα.

takis said...

Aγαπητή Νυχτολούλουδο,

Κατ'αρχή ποιός μίλησε για Ταρζάν ?..πολύ δε περισσότερο ποιός είπε οτι παίζουμε Ταρζάν..άλλο έργο παίζετε εδώ ..για διαφορετικά παιδιά.. και η είσοδος όπως και η έξοδος ειναι ελεύθερη.

Θα πρότεινα να κάνετε ενα κλίκ στη προτελευταία φωτό μήπως μαζί με τα λαχανικά ανακαλύψετε και κανένα βότανο...

Ο Μπαρούφος κρίθηκε και αναγορεύτηκε συνδιαχειρηστής γιατί ο ιδιοκτήτης αυτού του μπλόγκ αρέσκεται στο να μοιράζεται τη χαρά..τόσο απλά..
αν νομίζετε ότι είναι παραφωνία ή οτι δεν ταιριάζει στο κλίμα αυτού του μπλόγκ να μας το πείτε ευθέως και αιτιολογημένα ωστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα!..
να είστε σίγουρη οτι οι δικές σας απόψεις θα ληφθούν σοβαρά υπόψη.(για περισσότερες επεξηγήσεις σχετικά με τη μεταγραφή υπάρχει και email..)

Κλείνω με την αναφορά που κάνατε στο παρελθόν..στα νιάτα δηλ.
επειδή πιστεύω οτι τα νιάτα είναι κυρίως στο μυαλό μας, σας προσκαλώ με τη πρώτη ευκαιρία που βρεθείτε Ελλάδα να θυμηθείτε τον εαυτό σας οταν ηταν κατσίκι και να έρθετε μαζί μου σε μία απο τις εξορμήσεις για να αποδειχθεί στη πράξη πόσο νέα είστε..πράγμα που το πιστεύω ακράδαντα απο το λίγο καιρό που σας ξέρω..
πιστέψτε με , όλα στο μυαλό είναι..
ακόμα και η ανάγκη, που λέγεται χαρά, να μοιραστεί κάποιος το μπλόγκ του.

takis said...

Μπαρούφο,
Δεν υπάρχουν αφεντικά στο μπλόγκ !, ούτε αριστερά ούτε δεξιά!
(για να θυμηθούμε λίγο και το αριστερό παρελθόν μας...)

Μη ξεχνάς οτι βασικά ειμαι και ΑΕΚ ως ιδέα-θρησκεία δηλ.! μη ρωτάς περισσότερα γιατί θα εκτεθώ (τρέμετε με τον Ριβάλντο τώρα , ε?!!)

Συνέχισε να αγαπάς τα Νυχτολούλουδα..κάποια ελαφριά παρανόηση υπάρχει..(ή λες να με θέλει όλον δικό της?! αν είναι ετσι περιπλέκεται το θέμα!..
καλά, θα σου γυρίσω τα λεφτά πίσω..σου περισσεύει καμμιά μεγάλη βαλίτσα?)

Το άλλο θέμα το αφήνω, εχεις δίκιο..είναι πολλοί οι τάφοι..απλά ειμαι λίγο παρορμητικός κάποιες φορές.

Λούκι said...

Θα σου εξομολογηθώ κάτι. Επειδή τρέχεις στα βουνά προχθές που άκουσα στις ειδήσεις αυτό που συνέβη στο Λούσιο ποταμό σε σκέφτηκα!
Γρήγορα όμως ησύχασα γιατί εκείνοι ήταν νεότερης ηλικίας!!!

Καλημέρα

takis said...

Αγαπητή Λούκι,

Σιγά τα νεότερα άτομα, 5-6 χρονάκια περνάω τον νεότερο!..λέμε τώρα!..
(Ελα , δεν μου βγαίνει πλάκα με αυτή την ιστορία...άστα να πάνε)

Υ.Γ Υσχύει πάντα η πρόσκληση στη παρέα μας. Μη το ξεχνάς. Ξέρω, ξέρω,.. δουλειές, δουλειές..ετσι λένε και οι δικοί μου και τελικά μόνο 5 πήγαμε τη τελευταία φορά.