Tuesday, May 22, 2007

Μικρό Δώρο στον Τάκη

"........Στενοχωριέται: αν χτυπήσουν την πόρτα ποιος θ' ανοίξει; Αν ανοίξει βιβλίο ποιον θα κοιτάξει;

Αν ανοίξει την ψυχή του ποιος θα κοιτάξει; Αλυσίδα.

Που 'ναι η αγάπη που κόβει τον καιρό μονοκόμματα στα δύο και τον αποσβολώνει;

Λόγια μονάχα και χειρονομίες. Μονότροπος μονόλογος μπροστά σ' έναν καθρέφτη κάτω

από μια ρυτίδα.

Σα μια στάλα μελάνι σε μαντίλι ή πλήξη απλώνει......"

(Από τον Σεφέρη που του αρέσει)

20 comments:

diva said...

χμμμ...και να που η πλήξη ενός Σεφέρη φέρνει αναταραχή...Καλώς ήρθατε στον χώρο των αναρτήσεων..ελπίζω να μην είστε πάντα τόσο δυσερμήνευτος...:-)

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Κλιμακτήριος; Εμείς είμαστ' εδώ!..και την πόρτα ανοίγουμε κι σε ψυχές κοιτάμε...
:-)

candy's τετραδιάκι said...

Tακουλη μ'!!
Μην τον διαβαζεις αυτον,ειναι καταθλιπτικος!
Ακου εκει ποιος θα ανοιξει την πορτα!
Το Ρωσιδακι τι το εχουμε?????

Χεχεχεχε (smiiiileeee)

:)))

takis said...

Tο πιο περίεργο συναίσθημα ειναι αυτό της ιδιοκτησίας...
Απο τη μία είναι κάτι που σου δίνει "ασφάλεια" από την άλλη σε γεμίζει "ανασφάλεια"...

Ετσι ειναι η ζωή όμως , το παιχνίδι των ισορροπιών.. το παιχνίδι των συμβιβασμών ή καλύτερα η τέχνη των συμβιβασμών..ακούγεται απλό ή εύκολο..κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, κάποιοι είναι αντίθετοι σε συμβιβασμούς και τους πολεμούν..
μερικές φορές η διαδικασία μπορεί να είναι οδυνηρή..τελικά όμως πιστεύω οτι αξίζει..είναι ενας τρόπος να καταλάβεις τον κόσμο,να προσεγγίσεις τους άλλους και σε τελευταία ανάλυση να καταλάβεις 2-3 πράγματα περισσότερο για τον εαυτό σου.

Μεγάλη εισαγωγή για να δηλώσω καλοσώρισμα στον Barufa ή Barufo που από σήμερα είναι συνδιαχειρηστής αυτού του Μπλόγκ.

Η αλήθεια ειναι οτι οι διαπραγματεύσεις ησαν σκληρές αλλά και το ποσό που κατετέθει σε ξένη τράπεζα για τα δικαιώματα εξίσου σκληρό..απλά λέω οτι υποψηφιότητες υπήρξαν πολλές και η επιλογή δύσκολη για μία μόνο θέση..τελικά αυτός που έδωσε τα πιό πολλά κέρδισε..όπως και στη πραγματική ζωή..ή όχι?..

Εχω την εντύπωση οτι η αγαπητή Κάντυ και ίσως και ο Αστεροειδής (για τη Vouts εχω αμφιβολία..) νόμισαν οτι το πόστ αναρτήθηκε απο μένα...
σιγά μη έγραφα εγω τέτοια για τη πλήξη!..(Κάντυ, έχεις κανένα Ρωσιδάκι διαθέσιμο?..)και ο Αστεροειδής έτοιμος με τον καλό λόγο στο στόμα..άκου κλιμακτήριο..τι είναι αυτό..καινούργιο κρασί?

Πάντως αγαπητή Vouts δεν ειναι γλυκειά η αναταραχή αυτή?

Welcome Barufo!

candy's τετραδιάκι said...

To καταλαβα οτι το εγραψε αλλος(εκ των υστερων το παραδεχομαι)αλλα η αφιερωση ηταν για σενα:)
Τακουλη απο μενα περιμενεις Ρωσιδακι?Εγω ειμαι ενα Κινεζακι!(συντομα θα καταλαβεις τι εννοω) χεχεχε:)))

candy's τετραδιάκι said...

Παντως..οσον αφορα την Κλιμακτηριο(οχι οτι βρισκεσαι εσυ)δεν ειναι ασχημη περιοδος!
Οσοι την περνουν λενε.."μη με παρεξηγεις,ειμαι σε κλημακτιριο",το γαμημενο το αλωθι!!!

diva said...

Η αναταραχή αγαπητέ Τάκη είναι σαν το κουκούτσι της σφεντόνας του sardo. Εξαρτάται αν θα την προκαλέσεις ή αν θα την υποστείς. Στην πρώτη περίπτωση χοροπηδάς και χαμογελάς σαρδόνια σαν μικρό παιδί ενώ στην δεύτερη μαζεύεσαι σε μια γωνιά του καραβιού - ε, πες πως είσαι σε καράβι- και εύχεσαι ή να στρώσει ο καιρός ή να σ'αγκαλιάσει ο καπετάνιος:-)

candy's τετραδιάκι said...

Tι ειναι sardo?

bar-ufo-s said...

vouts
Εξαιρετική μου κυρία αν είναι κάτι δυσερμήνευτο, ο μόνος που μπορεί να φταίει γι' αυτό, είναι ο Σεφέρης. Το διάλεξα για ξεκίνημα, γιατί τον αγαπάει ο ιδιοκτήτης και ήθελα να τον ευχαριστήσω, αν και με τόσα που μου παίρνει μόνο ευχαρισίες δεν χρειάζονται, και επειδή το στίχο "η πλήξη σε μαντήλι σα μελάνι απλώνει" τον θεωρώ από τους πιο δυνατούς που γράφτηκαν ποτέ στα ελληνικά.
Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Όσο για την ταραχή, φιλοδοξώ να είμαι αυτός που την προκαλεί για να την υφιστάμεθα όλοι μαζί. Ετσι σε όλους κάτι καλό θα αναλογεί στο τέλος. Εσείς άλλωστε ξέρετε καλά, αν κρίνω από τα αναρτημένα σας κείμενα και από την ταραχή και από την ωφέλειά της.
Καλησπέρα σας

bar-ufo-s said...

asteroid
Κλιμακτήριος ε; Λένε πώς την περνάνε και οι άντρες, αλλά έτσι κι αλλιώς για τα επόμενα τριάντα χρόνια δεν με αφορά. Αν όμως αναφέρεσαι στην πνευματική, είμαι στα τελιώματα.
Καλησπέρα

bar-ufo-s said...

τετραδιάκι
μην απολογείσαι... έτσι κι αλλιώς τον διαβάζει με μανία αλλά αυτό δεν αποκλείει το "ρωσιδάκι". ΑΛΛΩΣΤΕ ο καταθλιπιτκός Σεφέρης έβρισκε πολύ συχνά και ποικιλοτρόπως το δρόμο για τα δίχτυα.
Καλησπέρα

bar-ufo-s said...

takis
Καλά θα κάνεις να είσαι προσεκτικός μαζί μου γιατί αν κάνω πως ανοίγω το στόμα μου για το ποσό που παίρνεις, για να μπορώ να λεώ μπαρούφες, δεν σε ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας. Και μη μου πεις τα γνωστά ότι αυτο είναι απειλή κλπ, γιατί ο νομικός μου σύμβουλος μου είπε ότι η απειλή αποκάλυψης παράνομης πράξης δεν στοιχειοθετεί αδίκημα.
Το χρέος σου το έκανες εκεί στα μακρινά Σκόπια ή θα γυρίζεις μόνο με τα χέρια σου άδεια;;;
Καλησπέρα

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Guilty as charged! Δεν πήρα είδηση ότι έτερον ήμισυ (του blog) είχε ανεβάσει το post!
Ωστόσο, το σχόλιο ισχύει - αχρείαστο νάναι!!!
:-))
Υ.Γ. : Καλωσορίζω κι εγώ τον Barufo. Θα τον έχω στο στόχαστρο...

So_Far said...

Εγώ δε θα σταθώ στο Σεφέρη... θα πω πολλές φορές μπράβο για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων και φυσικά ότι χαίρομαι πολύ πολύ...

Υ.Γ. Τελικά Τάκη όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό πάει το βουνό στο Μωάμεθ... και πετυχαίνει
Όσο για εσάς bar-ufo-s νομίζω ότι κρατάτε σημαδεμένη τράπουλα ώρες ώρες και ότι ο κούκος α βολοντέ θα κελαηδήσει....

bar-ufo-s said...

so_far
O όγκος μου πάει μάλλον προς το βουνό και το πνευματικό μου μέγεθος και το προφητικό ταλέντο μάλλον προς τον Μωάμεθ. Τι να διαλέξω;;

Κούκος μονός σε διπλό ταμπλό καλό παιχνίδι της πόκας. Κούκος είναι, αν είναι να κελαηδήσει ας το κάνει. Μέχρι τότε ο bar-ufo-s (και bufos θα ταίριαζε) θα λέει μπαρούφες.

takis said...

So far και Barufo

Eίπαμε άστρα, χαρτιά και καφέδες (βλ. τελευταίες εξελίξεις στο αγαπημένο μπλόγκ της So Far!..) αλλα μη νομίζετε ότι θα μου φάτε και τις καταθέσεις στην Ελβετία..εξάλλου μη νομίσετε οτι είμαι τελείως άσχετος με κούκους (μονούς ή διπλούς..)...

Σε λίγο αναχωρώ και απο εδώ..

bebelac said...

Και γω θέλω να κάνω δώρο στον εαυτό μου, αλλά θα προτιμήσω μια Jaguar...
Φιλιά Τάκη...

bar-ufo-s said...

Τακη, καλέ μου ιδιοκτήτη
Μόλις γυρίσεις σε παρακαλώ να αλλάξεις λίγο την εμφάνιση του μαγαζιού. Το θέλω λίγο πιο φωτεινό, γιατί αλλιώς θα χάνουμε πελάτες. Κυρίως όμως σε παρακαλώ να βάλεις πιο μεγάλα γράμματα στο Posted by, γιατί τόσα λεφτά έδωσα -και μη φωνάζεις για Ελβετίες γιαί ο Ζορμπάς ψάχνει που ψάχνει δεν το χει και τίποτα ν' αρχίσει να σκαλίζει και τα δικά σου - και χαλάλι σου η δόξα, αλλά οι κρέμες τύπου bebelac μ' αρέσουν και μένα, εκτός κι αν μου βγεις μοναχοφάης.
Καλό Ταξίδι και το νου σου γιατί έχει βροχή

Sardonian said...

Ώστε εσύ είσαι ο barufos που αναστάτωσε την κηδεμόνα μου..μάαααλιστα..μάααααλιστα..
Welcome κι από μένα λοιπόν γιατί..ποιος την ακούει

bar-ufo-s said...

sardonian
Εγώ είμαι ο barufos αλλά την αναστάτωση την προκαλεσε στην κηδεμόνα σου ο Σεφέρης. Για ό,τι τραβάς, και μάλλον, αν κρίνω από τα δημοσιεύματα δεν είναι λίγα κι ούτε λίγοι οι λόγοι για να σε ζηλεύουν όσοι τα διαβάζουν, σε παρακαλώ να τα φορτώσεις σ' αυτόν. Αν επιμείνεις όμως ότι φταίω εγώ μη με σημαδεύσεις με τη σφεντόνα σου στην οθόνη, εκτός κι αν σου τη πληρώνει άλλος.
Καλημέρα κι ευχαριστώ