Saturday, January 31, 2009

Πυρηνική ενέργεια στην Ελλάδα..

(Από την Ναυτεμπορική της 29/01/2009)

"Να ξεκινήσει διάλογος, για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή, συστήνει η Ακαδημία Aθηνών, μέσω της Επιτροπής Ενέργειας που έχει συστήσει, ενώ από το υπουργείο Ανάπτυξης απαντούν ότι δεν τίθεται θέμα πυρηνικής ενέργειας. Στο πόρισμα ειδικής ομάδας εργασίας που συνέστησε η Επιτροπή, προκειμένου να μελετήσει τη δυνατότητα να συμβάλει η πυρηνική ενέργεια για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι, με βάση τα σενάρια αύξησης της ζήτησης, θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικές πηγές.
Ως τέτοιες, η Επιτροπή προσδιορίζει τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας, το λιθάνθρακα και την πυρηνική ενέργεια.
Αναφορικά με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της συγκεκριμένης μορφής ενέργειας, η Επιτροπή κατατάσσει στα πρώτα τα εξής:
* ενεργειακή ασφάλεια
* μείωση των αερίων θερμοκηπίου
* ευελιξία στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
* διαφοροποίηση καυσίμου για ηλεκτροπαραγωγή.
Στα κύρια μειονεκτήματα η Επιτροπή κατατάσσει τα εξής:
* διαχείριση καταλοίπων
* υψηλό αρχικό κόστος για συστήματα ασφάλειας και αποτροπής τρομοκρατικών ενεργειών * υψηλό (2.500-4.500 ευρώ ανά KW) αρχικό κόστος κατασκευής.
Με τα δεδομένα αυτά, η Επιτροπή εκτιμά ότι, στο πλαίσιο μιας ρεαλιστικής αξιολόγησης των ενεργειακών αναγκών και στόχων της χώρας, θα πρέπει να ενταχθεί και η πυρηνική ενέργεια στις πηγές που μπορούν να αξιοποιηθούν.
Επίσης, ότι θα πρέπει να αρχίσει μία οργανωμένη και υπεύθυνη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών και πολιτικών για τις ενεργειακές ανάγκες και να ληφθούν άμεσα μέτρα ενημέρωσης σχετικά με την τεχνογνωσία και την εμπειρία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.
Τέλος, η Επιτροπή της Ακαδημίας προτείνει να αρχίσει η προετοιμασία των αναγκαίων μελετών, νομοθεσιών και υποδομών, ώστε η χώρα να είναι «εν δυνάμει» έτοιμη για την όποια επιλογή.
Κύκλοι του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, που ενημερώθηκαν για την έκθεση της Επιτροπής, απαντούσαν ότι δεν τίθεται θέμα χρήσης πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα. "

Κάποτε ήμουν κατά της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας.
Τα τελευταία χρόνια το έχω ξανασκεφτεί.. ήρθε τώρα και η έκθεση…
και μάλλον έχω αλλάξει γνώμη,
σκέφτομαι ότι είμαι υπέρ…έστω και με επιφυλάξεις.

Σιγά τα ωά θα μου πείτε …εδώ ο κόσμος καίγεται …ο Τσίπρας δεν
αφήνει να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟ ,ο Βωβός στα πρόθυρα χρεωκοπίας, ο Χατζηγάκης θριαμβολογεί , ο Αρης στη μηδενική βάση ακόμα , ο Γιωργάκης ετοιμάζει κυβέρνηση με Αλαβάνο…είναι και η Πετρούλα με τον καιρό..(ακόμα δεν την έχω δει γμτ..) …και εμείς μιλάμε για πυρηνική ενέργεια..

Τι συστάσεις για ξεκίνημα διαλόγου ,ποια επιτροπή της Ακαδημίας και τρίχες…εδώ είναι Ελλάδα..
«Απόψε θέλω στα μπουζούκια να με πας….»

ΥΓ Αυτό λέω να είναι από τα τελευταία «πολιτικά» ποστ που ανεβαίνει σε αυτό το μπλόγκ….σκέφτομαι να περιοριστούμε σε καθαρό σεξ.. εντάξει θα βάλουμε και λίγο ρομάντζο και ποίηση…μετά μουσικής εννοείται…και μπόλικο ψυχολογικό ανακάτωμα…
Απο την άλλη πάντα ήμουν κατά της ταμπέλας (no label δεν είπαμε?)…
ο Μπαρούφος έβαλε 1-2 φορές ταμπέλα, «μνήμες» τις είπε….

τι ήθελες και εσύ τις μνήμες ρε Μπαρούφο…σε έφαγαν οι μνήμες ..εξαφανίστηκες ..
ήρθαν οι κοτούλες…έφυγαν και αυτές…
μας μένει το ρομάντζο όμως .. (σαν μελό που είμαστε..)

και πολύ μας είναι, λέω.

UPDATE 02/02/2009

1. Δραστική επίδραση στη διαμόρφωση άποψης για την πυρηνική ενέργεια θα έχει και η ανάπτυξη των αντιδραστήρων 4ης γενιάς (Integral Fast Reactor (IFR)) που έχουν σχεδόν μηδενικά απόβλητα . Υπολογίζεται οτι η εμπορική χρήση τους θα ξεκινήσει νωρίτερα του 2030.

2. Το Σουηδικό πρόγραμμα που είχε μπεί σε φάση απεξάρτησης απο την πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2010 ήδη βρίσκεται σε φάση επανεξέτασης .Σημειώνεται οτι το 46% της ηλεκτρικής ενέργειας εκεί παράγεται απο ένα μόνο σταθμό απο τους 5 εναπομείναντες σε λειτουργία (άλλοι 5 έχουν σταματήσει)

25 comments:

Ασκαρδαμυκτί said...

Ας εξαντλήσουμε πρώτα τις δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας και μετά βλέπουμε την πυρηνική!
Αλήθεια, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια που παράγεται απ' το σεξ;

Anonymous said...

Ας δούμε τις δυνατότητες που μας δίνουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μετά βάζουμε δεύτερο Κοζλοντούι στη γειτονιά μας.

Αστερόεσσα said...

Μμμμμ... ανοίγεις θέματαααα!

1. Θα σου την πέσουν οι οικολόγοι.
2. Θα σου την πέσουν και οι φιλο-οικολόγοι (αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο).
3. Θα σου την πέσει και η Ακαδημία και ο Χατζηγάκης και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και βεβαίως και το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ (εξάλλου, αν δεν απατώμαι οι 2 τελευταίοι δεν ψήφισαν και το νόμο για το αέριο στις 29/8/08 -δε φαντάζομαι να υποστηρίζουν την πυρηνική ενέργεια, αλλά εδώ έχουμε μπερδέψει το γκέκα μας με την ανηψιά μας).

Πάμε τώρα στο ρεαλιστικό ερώτημα που θέτει πιο πάνω ο Άσκαρ "αν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια που παράγεται απ' το σεξ".

Μου θυμίζει ένα σήριαλ που ανέβηκε με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ το '81 - '82 με τον Αρζόγλου που λεγόταν "Το πήδημα του Βατράχου" και σατίριζε τα τσιτάτα του Αντρέα που ήθελε να μιμηθεί το Μιττεράν στα περί αποκέντρωσης.

Ο ήρωας λοιπόν (Αρζόγλου) νεαρός χημικός μηχανικός ή κάτι τέτοιο παραιτείται απ' τη θέση του στην Αθήνα και παίρνει τη νεαρή γυναίκα του και το μικρό παιδί του και αποφασίζουν ως νεοκουλτουριάρηδες να εγκατασταθούν σε χωριό.

Αφού κάνουν λοιπόν διάφορα σπαρταριστά πειράματα με καλλιέργειες διαβάζοντας βιβλία (αφού δεν ξέρουν την τύφλα τους) και φυτεύουν κολοκυθάκια και ντομάτες, αλλά επειδή δεν τα γνωρίζουν βάζουν στις βραγιές ταμπελίτσες και γίνονται σούργελο στο χωριό, έρχεται η φαεινή ιδέα στον Αρζόγλου να σχεδιάσει έναν πυρηνικό καμπινέ για να παράξει ενέργεια.

Όταν λοιπόν έρχεται η πεθερά του στο χωριό για επίσκεψη τη βάζουν στον καμπινέ, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με τον πυρηνικό αντιδραστήρα, θερμοσυσσωρευτή και θερμοσίφωνο, ώστε να ζεστάνουν το νερό. Κάτι όμως δεν πάει καλά με τις απεκκρίσεις της πεθεράς και σκάει ο αντιδραστήρας και πάει το πείραμα καλλιά του και κάπου εκεί τελείωνε η σειρά...

Πυρηνικός αντιδραστήρας ε; Και στην Ελλάδα; Να κλάψω τώρα ή μετά;

Ή να σε αρχίσω στα οικολογικά μου;

ΣΠΙΘΑΣ said...

Υπήρχε μια ταινία παλιά. Την θυμάσαι;
Έίχαν παραγωγή ενέργειας από το σεξ!!
Η Πετρούλα μπορεί να σώσει την κατάσταση.
Δες την, ρε Τάκη:)

Anonymous said...

Ασε ρε Τάκη που απεφάνθησαν οι "σοφοί".
Ας μας πουν πρώτα γιατί στην Ελλάδα η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικά είναι μικρότερη και από αυτήν της Γερμανίας ή Αυστρία που οι άνθρωποι για να δουν ήλιο κάνουν τεμενάδες
Ας μας πουν πρώτα γιατί στην Ελλάδα η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Εναλακτικές πηγές είναι μόνο από 6% εως 8% με στόχο της ΕΕ για 20% εως το 2010.
Ας μας πουν πρώτα γιατί είναι μπλοκαρισμένες εκατοντάδες αιτήσεις για φωτοβολταικά εδώ και 2 χρόνια σ αυτήν την περιεργή ανεξάρτητη αρχή τα χαρατκηριστικά της οποιας ξεχνάω
Ας μας πουν γιατί η Πορτογαλία κατάφερε το 40% της ηλεκτρικής της ενέργειας να το παράγει από Εναλλακτικές πηγές
Και μετά να μιλήσουμε και για την πυρηνική.
Οκ.Εισαι άνθρωπος που έχεις σχέση με τον τομέα και σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρεις αλλά ρε συ Τάκη δεν με πείθουν οι "σοφοί" των επιτροπών πλεόν και όσο σκέφτομαι ότι ακόμα και αυτοί αν πουν κάτι "σοφό" δεν θα υπάρχουν πολιτικοί να το υλοποιήσουν αφού ολοι τους είναι αποδεδειγμένα ανίκανοι!

Τωρα που όλοι πιστεύουν ότι το μέλλον ανήκει στις Εν.πηγ.Ενερ. οι δικοί μας θυμήθηκαν την πυρηνική!!

ΥΓ:Ποιές κοτουλες έφυγαν? θελω στοιχεία, ονόματα, διευθύνσεις
Καμιά διαλυμμένη θα τανε........
Α ρε Τακη με κάποιο τρόπο επικοινωνούμε χωρίς να πουμε ούτε κουβέντα........

takis said...

Προς Ολους

Καλά, όλοι εναντίον είστε...
τα έπιασα όλα τα "υπονούμενα"!..
εγω πάντως άλλαξα στρατόπεδο..
(θα μου πείτε πάντα ήμουν μπροστά απο την εποχή μου μου καμιά 10αρια χρόνια...δεν μου κάνει πια εντύπωση!!..)

takis said...

#ΑΣΚΑΡ

Ποιές αιολικές και ηλιακές ενέργειες καυμένε...


Μη σχολιάσω καλύτερα την ενέργεια απο σεξ....ειδικά στην Ελλάδα (παρόλες τις φημολογίες ) θα άναβαν τα κεριά τα βράδυα απο έλλειψη ενέργειας....
και μη νομίζεις οτι τα κεριά "φτιάχνουν" ατμόσφαιρα...
μέγας μύθος και αυτός...

Πάω να ανάψω τα μυρωδάτα κεριά τώρα μη τυχόν περάσει καμία παραμυθιασμένη και τα δεί και κάνω την τύχη μου..

takis said...

#ΝΤΟΡΑ

Δυστυχώς Ντόρα μου τόσα χρόνια φαίνεται οτι δεν είμαστε ικανοί να
δούμε τις δυνατότητες απο τις εναλλακτικές πηγές ...
Να περιμένουμε και άλλο?
Οι νεότερες μελέτες πάντως δείχνουν οτι οι εναλλακτικές πηγές δεν είναι πρακτικά εφαρμόσιμες σε μεγάλη κλίμακα.
Η μεγάλη ελπίδα παραμένει στο πείραμα που έχει ξεκινήσει ( πανευρωπαϊκή συμμετοχή) για πυρηνική επεξεργασία θαλασσινού νερού (σχάση υδρογόνου ή κάτι τέτοιο..εχω κάπου στοιχεία)που έχει ελάχιστα εως μηδενικά κατάλοιπα..βέβαια τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν σε λίγα χρόνια.

Αστερόεσσα said...

Λοιπόν επειδή σε έχει λυπηθεί το φυλλοκάρδι μου που δεν κατάφερες μέχρι σήμερα να δεις την Πετρούλα, σου δωρίζω μία να έχεις μέχρι να μετανοήσεις, αμαρτωλέ που μας θες πυρηνικές ενέργειες!

takis said...

# ΑΣΤΕΡΟΕΣΣΑ
Ολοι αυτοί θα μου τη πέσουν?
Τίποτα ωραίες και έξυπνες γυναίκες δεν έχουν σκοπό να μου τη "πέσουν" ?

Θα μου πείς τώρα οι ωραίες δεν ασχολούνται με πυρηνικές ενέργειες.."πυρηνικές" καταστάσεις ίσως..

Με τρομάζεις οταν λες οτι θα με αρχίσεις στα οικολογικά...

πάντως τα οικολογικά επιχειρήματα κατά της πυρηνικής ενέργειας έχουν ελλατωθεί...στη Σουηδία ήδη το σκέπτονται να την επαναφέρουν..

ΥΓ Οι οικολόγοι πάνε καλά στις δημοσκοπήσεις ...(παίρνουν απο τον Τσίπρα μάλλον!)λες να τους ταιριάζει κανένας "πυρηνικός οικολόγος" ε?
στην γενική θολούρα μπορει να το δεχτούνε και αυτό...
τρομάρα μας...θυμηθήκαμε την οικολογία σαν κοινωνία..

Πάω να φτιάξω το οικολογικό μου αφέψημα τώρα ...κανένα ταπεινό τσιπουράκι δηλ.

takis said...

# ΣΠΙΘΑ

Εχω μπερδέψει αυτά τα "ντοκυμαντέρ"...έχει σχέση με το "παλαμάρι του βαρκάρη"?

Ασε η Πετρούλα μου έχει γίνει απωθημένο ..σαν ατομική βόμβα λίγο πριν εκραγεί...
ειναι σίγουρο οτι το κορίτσι αυτό μπορει να σώσει (αλλά και να φτιάξει) καταστάσεις...

takis said...

#ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΙ

και τώρα οι δυό μας!...

τι κάνεις το βράδυ?

(εσύ το είπες, επικοινωνούμε χωρίς να πούμε κουβέντα!...τι κουβέντα! ολόκληρο κατεβατό μου έσουρες..)
Θα επανέλθω.

takis said...

#ASTERO

Επιτέλους φως !
σε ευχαριστώ ...
κάθε βράδυ "τελειώνει" ετσι? στα όρθια..
λέω μήπως δοκιμάσει και καμία άλλη στάση..που ξέρει..

Anonymous said...

Τωρα που μαστε οι δυο μας να δεις τι έχει να γίνει..πυρηνική καταστροφή!!

Το βράδυ της Κυριακής κατ αποκλειστικότητα σινεμά "ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΘΗΚΟΙ" καλή, αλλωστε πήρε και τα πιστοποιητικά της.

Ως προς το "επικοινωνούμε" δεν το πιασες κατι άλλο εννοούσα...και όχι βέβαια τα περί ενέργειας..

...Και για να χουμε καλό ρώτημα γιατί παρακαλώ χρησιμοποίησες "πράσινο" για το κείμενο σου,μήπως για να μας ψήσεις πόσο οικολογική είναι η πυρηνική??

Αρχισες και σύ βρε Τακη τα επικοινωνιακά τρικ?? από αισθητική και μόνο,στην πυρηνική μόνο το μαύρο θα ταίριαζε..

Εν αναμονή

ο δείμος του πολίτη said...

Θα συμφωνήσω με όλους εκείνους πυο μιλάνε για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δηλαδή τόσο δύσκολο είναι να γίνουν επενδύσεις στις ήπιες μορφές;

ΣΠΙΘΑΣ said...

1, Τώρα σε μας "παίζεται" το έργο αειφόρος ανάπτυξη. Εκεί πέφτουν και τα πακέτα.
2. Σου απάντησα και σε σχόλιο μου (ποστ μου) αναλυτικά.

Ξαναψάξτο.
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με:
1.Την εκπομπή ραδιενέργειας κατά την εξόρυξη του ορυκτού. Ιδιάιτερα παίζει το ουράνιο.
2.Τα Απόβλητα.

Δεν έχει βρεθεί ασφαλής μέθοδος και να μην ουλάνε παραμύθια.
Κάνουν εξορύξεις σε υποβαθμισμένες περιοχές και την πληρώνουν οι κάτοικοι.
Αλλά αυτοί το μεταφέρουν και κονομάνε.

Πρόσφατα έγινε μια μεγάλη συμφωνία Αυστραλίας - Ρωσίας με πολλά τρις ...ευρώ.
Το πρόβλημα υπάρχει στο Καταντού που ανήκει στους αυτόχθονες Αβοριγίνες.

takis said...

#ΣΠΙΘΑ

Το θέμα δεν είναι απλό όπως θέλουν να το παρουσιάσουν κάποιοι φιλο- οικολόγοι.....

Μια βόλτα στο διαδίκτυο γύρω απο τους Integral Fast Reactor (αντιδραστήρες 4ης γενιάς ) θα διαφωτήσει πολλές πλευρές του θέματος...γιατί σταμάτησε το πρόγραμμα ανάπτυξης αντιδραστήρων στις ΗΠΑ ..γιατί επανεξετάζουν τη στάση τους οι Σουηδοί..είναι πολύπλοκο και δεν έχει να κάνει μόνο με τους ιθαγενείς της Αυστραλίας και τα εκ. των Ρώσων...

Αλλά ως συνήθως οι σοβαρές συζητήσεις δεν έχουν θέση στην Ελλάδα....κανείς δεν μιλάει για την άποψη της Ακαδημίας αφού κανένα κόμμα δεν ενδιαφέρεται..δεν πουλάει το θέμα...

# ΔΕΙΜΟ

Ημουν και εγω κατά της χρήσης πυρηνικής ενέργειας (Ισως ακόμα είμαι) αλλά τωρα νομίζω πράγματι οτι χρειάζεται μια σοβαρή συζήτηση χωρίς αφορισμούς.

maika said...
This comment has been removed by the author.
maika said...

αν τελικά προτιμήσουμε..την πυρηνική ενέργεια , όλοι μαζί στα μπουζούκια θα πάμε...στων αγγέλων!!
;0)

Anonymous said...

Χαιρε ΜΑΙΚΑ !
Απαιχτο...

Την Κυριακή στις 4 ο σερ Φυντανίδης
ανατέλλων τηλεοπτικός αστέρας, θα συζητήσει με διάφορους σοφούς το περί ου ο λόγος πόρισμα.
Πέσαν όλοι με τα μούτρα στο ψηστηρι!!

takis said...

# MAIKA kai MONOKOMATI

Καλά , μου την έχετε πέσει για τα καλά (φοβάστε να μου τη "πέσετε αλλιώς" ε?...καλά..δεν δαγκώνω..)

Εγω όμως επιμένω σοβαρά μη τυχόν ανεβάσω λίγο το επίπεδο των σχολιαστών!....
γιατί εσείς μου φαίνετε ο νούς σας στα μπουζούκια είναι ...
όπου πανηγύρι και χαρά μέσα...

Λοιπόν αρχίζει το μάθημα..,
σήμερα μόλις διάβαζα στο ΒΗΜΑ αυτό που σημείωσα και στο update παραπάνω για τη Σουηδία. (είμαι πρωτοπόρος γμτ μου!..)
Προχωράνε σε πλήρη αναθεώρηση του πυρηνικού προγράμματος και απο εκεί που ήταν να το σταματήσουν σχεδιάζουν αντιδραστήρες τελευταίας γενιάς ..παράλληλα(!) συνεχίζεται και η ανάπτυξη των εναλλακτικών πηγών κυρίως Υδροηλεκτρικά(αυτή τη στιγμή καλύπτουν το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο το 50% εως το 2020) και αιολικά..
αλλά θεωρούν οτι τα πυρηνικά συμβάλουν επίσης σε καθαρότερο περιβάλλον.
Υπάρχει επίσης (δημοσκοπικά αποδεικνυόμενη)αυξανόμενη αποδοχή της χρήσης πυρηνικής ενέργειας ...παρόλο που η Σουηδία θεωρείται η χώρα που εθίγει περισσότερο απο οποιαδήποτε άλλη απο το Τσέρνομπιλ το 1986....

Στην Φινλαδία χτίζεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός αντιδραστήρας στο κόσμο και στη Γαλλία Πολωνία έχουν ξεκινήσει και εκεί το χτίσιμο νέων αντιδραστήρων.

Το ξέρω, ψιλά γράμματα για την Ελλάδα ....
αφού ακόμα και εγω ενας πρώην πολέμιος της πυρηνικής ακόμα το σκέφτομαι..
λέω μήπως έχουν ακόμα δίκιο οι φίλοι οικολόγοι?..
Βέβαια η μεγάλη πλειοψηφία αυτών είναι παντογνώστες και κατέχουν το αλάθητο και όποιος αντιμιλάει τον κάνουν οικολογική σούπα για πρωϊνό...

Πριν γίνω οικολογική σούπα, σταματώ ..
ούτως ή άλλως τι να κάνουν τέτοιες διαλέξεις στους οικολογικούς βροντόσαυρους ονόματι ΜΑΙΚΑ , ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΙ..
αλλά τι να κάνω...
έχετε χάρη που σας έχω υπερβολική αδυναμία!....

Anonymous said...

E οχι και βροντόσαυρος εγώ!!
Μια ακακη σαυρίτσα και μόνο..

Φαντάσου τι θα λεγες αν δεν είχες και αδυναμία και μάλιστα υπερβολική!!

Λοιπον αγαπητε αγκυλόσαυρε που ντε και καλά θέλεις να το παίξεις τυραννοσαυρος πάνε σε κανα βουνό γιατί τελικά σου ταιριάζει περισσότερο ο βραχιοσαυρος και ασε τα πυρηνικά!!!

Ακου βροντόσαυρος...σιγα μην το άφηνα έτσι.

maika said...

Χαίρε mono-komati!
τουλάχιστον εμείς,μετά την πυρηνική καταστροφή..,θα συνεχίσουμε να το καίμε..εκεί πάνω...!στων αγγέλων!

takis
1. ούτε εμένα που άρεσε το βροντόσαυρος.. μα είναι τώρα ωραίο να σε λένε βροντόσαυρο?? αρ γιου κρέϊζυ??

..στη σουπίτσα σου λες να σου βάλουμε και καρότα??

2. επειδή δηλαδή οι Σουηδοί,Φινλανδοι,Γάλλοι κλπ τρελάθηκαν πρέπει κι εμείς να τους ακολουθήσουμε??
3. μην ψήνεσαι.. κόλπο είναι για να μας ξεφορτωθούν...πυρηνικά στην Ελλαδίτσα είναι σα να έχεις κάτω απο το μαξιλάρι σου νιτρογλυκερίνες...
4. λες τα πυρηνικά συμβάλουν στο καθαρότερο περιβάλλον...μόνο που τότε δε θα υπάρχει κανένας μας για να μας το πει....
5. σχεδόν μηδενικά πυρηνικά απόβλητα? θα ήθελες να το εισπνεύσεις αυτό το σχεδόν??...
;0))

takis said...

Χαίρε Μονοκόματι
Χαίρε Μάϊκα
(δεν ξέρω πόσο πολύ θα χαίρεστε ακόμα)
οι μελλοθάνατοι σας χαιρετούν...

Η πυρηνική ενέργεια σας μάρανε κακόμοιρα..αυτά που τρώτε και αναπνέετε κάθε μέρα ..
τα έχετε συνηθίσει θα μου πείτε (σωστό και αυτό)

Πάω να ψάξω για κανένα καλό ταβερνάκι με "πυρηνικά" απόβλητα να είμαι έτοιμος οταν κατέβει η αυτού εξοχότητα απο τον βορρά...

Anonymous said...

Κριμα που ακυρώθηκαν τα Πιερια έχει μια ολολαμπρη λιακάδα,όπως σωστά προέβλεψε το δικό σου Αccu weather.
Για φαντάσου ακυρώθηκε μια εκδρομη και αυτό παραλίγο θα απέβαινε μοιραίο
Αν δεν ήταν λάθος η πρόβλεψη του καιρού,δεν θα ειχε ακυρωθεί η ορειβασία,οπότε δεν θα πηγαινα στο άλλο βουνό,που ήταν πεντακάθαρο από χιόνι,αλλά παρ όλα αυτά απολύτως επικίνδυνο να το κυκλοφορείς νύχτα!!
Πες τώρα φτες ή δεν φτες για ότι παθαμε!!