Tuesday, October 9, 2007

Εγκώμιον Πολιτικής ή περί του πώς θεραπεύτηκε ο Τάκης

Ο Τάκης ήταν μισοξαπλωμένος στον τριθέσιο απέναντι στην τηλεόραση, όταν πίσω του ακούστηκε το you can leave your hat on και πριν προλάβει να γυρίσει, εμφανίσθηκε στην είσοδο του σαλονιού η Μαριέττα φορώντας ένα διάφανο ροζ νεγκλιζέ που άφηνε να φαίνεται το ίδιου χρώματος στριγκάκι κι ένα σουτιέν που στήριζε το στήθος της, και στο κεφάλι της ημίψηλο. Δεν πρόλαβε καν να σκεφτεί τι διάβολο συμβαίνει κι η Μαριέττα άρχισε να χορεύει λικνιζόμενη αργά και αισθησιακά και να τον πλησιάζει βγάζοντας το νεγκλιζέ. Ξεκούμπωσε το σουτιέν της και το τεράστιο στήθος της πλημμύρισε όλο το διαθέσιμο τοπίο του Τάκη. Η αναπνοή του βάρυνε και καθώς οι πολυπληθείς αποικίες των λιποκυττάρων της κυμάτιζαν μάλλον θορυβημένες από την αναπάντεχη ταραχή, ο Τάκης άρχισε να καυλώνει. Παραδόθηκε στη καύλα του χωρίς σκέψεις, χωρίς αντίσταση. Η Μαρριέτα απαλλάχτηκε κι απ’ το στριγκάκι της και με το γυμνό της κορμί σκέπασε το ερεθισμένο κορμί του Τάκη. Τώρα το αίμα του κυλούσε τόσο ομητικό που ήταν ικανό να διαρρήξει όχι μόνο τα αγγεία του αλλά ακόμη και ενισχυμένες κατασκευές σκυροδέματος. «Σ’ αρέσει μωρό μου» του ψιθύρισε παθιάρικα η Μαριέττα καθώς από το τραπεζάκι πλάι στον καναπέ πήρε στο χέρι της το αποσυρμένο πια βιβλίο της ΣΤ Δημοτικού κι άρχισε να χαϊδεύεται μ’ αυτό. «Ελα μωρό μου είμαι δική σου» του είπε «γδύσου». Σχεδόν απογειωμένος από τον πόθο του ο Τάκης έβγαλε γρήγορα τα ρούχα του κι έμεινε γυμνός μπροστά της με το καυλί του τόσο διογκωμένο που νόμιζε πως είναι κάποιου άλλου. Η Μαριέττα τώρα τον χάιδευε με το βιβλίο από την κορυφή μέχρι τα νύχια. «Για να δεις τι έχασε ο Ευριπίδης» του ψιθύρισε κι έφερε το στόμα της προς τη κοιλιά του.

Ο Τάκης άνοιξε τα μάτια ξαφνιασμένος και ανακάθισε στον καναπέ άπνους και με τον ιδρώτα να κυλάει ποτάμι πάνω του. Είχε αποκοιμηθεί μπροστά στη τηλεόραση καθώς το τελευταίο καιρό η κακή του διάθεση τον έφερνε εύκολα στον ύπνο. Ξαφνιασμένος αλλά καυλωμένος, αφόρητα καυλωμένος, ανελέητα καυλωμένος. «Θεέ μου, τι ήταν αυτό» είπε μεγαλόφωνα. «Με καύλωσε στον ύπνο μου η Μαριεττα! Αν είναι δυνατόν!» Κι όμως ήταν. Η στύση του παρέμενε βασανιστική και έψαχνε διέξοδο. Την αναζήτησε, όπως είχε κάνει κι άλλες φορές, στο δορυφορικό τσοντοκάναλο για να διώξει την εικόνα της Μαριέττας από το μυαλό του και την περίσσεια του σπέρματος από τους αδένες του. Έπεσε σε μια παρτούζα. Μια ωραία γυναίκα προσποιούνταν με εξαιρετική επιτυχία τη συμμετοχή της στα τεκταινόμενα καθώς δυο αρσενικοί την διεμβόλιζαν ταυτόχρονα. Όμως, δεν συνέβη αυτό που περίμενε αλλά το αντίθετο. Ξενέρωσε. Στενοχωρήθηκε αλλά όσο επέμενε να βλέπει τόσο το πουλί του μίκραινε μέχρι που φοβούμενος μη χαθεί εντελώς άλλαξε κανάλι. «Το ΧΑΣΟΚ ώφειλε και μπορούσε εύκολα να κερδίσει τις εκλογές» άκουσε το Βαγγέλη να λέει και πάλι στον Γιάννη του ΜΕΓΑ και καθώς το στόμα του Βαγγέλη ανοιγόκλεινε το πουλί του Τάκη πήρε πάλι της ανηφόρα μέχρι που το μέγεθος του έγινε ταυτόσημο του ονόματος του καναλιού. Η καύλα τον πλημμύρισε ξανά και αφέθηκε σ’ αυτή χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό και οι αδένες του κινδύνευαν να σπάσουν. Δεν δίστασε άλλο και σε λίγο εκσπερμάτιζε καθώς τα χείλη του Βαγγέλη στην οθόνη είχαν γίνει ένα τεράστιο αιδοίο.

Το άλλο πρωί ο Τάκης έμπαινε στο γραφείο του ΧΑΣΟΚ στη γειτονιά του και γράφτηκε στις λίστες των φίλων για να πάρει μέρος στη ψηφοφορία του Νοεμβρίου. Βγήκε με τη διάθεση του στα ύψη. «Επιτέλους είμαι πάλι ανεβασμένος» σκέφτηκε. «Κι η Μαριέττα καλή είναι αλλά δεν θα τη ξαναδώ, ενώ ο Βαγγέλης θα είναι εδώ για πολλά πολλά χρόνια» μονολόγησε χαμογελώντας.

ΥΓ1. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, εκτός από τον Τάκη, σ’ αυτό το Blog Τάκης είναι κι ο Μπαρούφος, από άλλη ρίζα αυτός, αλλά πάντως Τάκης.

ΥΓ2. Τα πρόσωπα και ο κομματικός σχηματισμός που αναφέρονται είναι φανταστικά και κατά συνέπεια οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, κόμματα και καταστάσεις είναι κατά το πλείστον απολύτως συμπτωματική.

34 comments:

Αλητισσα said...

Αφωνη αγαπητε μου,αφωνη..
Τωρα θα ρωτησεις γιατι;
Λυπαμαι αλλα δεν εχω απαντηση..
Και μονο να σκεφτω τη Μαριεττα με στρινγκ εφτασε να χαμογελασω και πιστεψε με, σημερα ειδικα, το θεωρουσα εξαιρετικα δυσκολο..

ΣΠΙΘΑΣ said...

Είπαμε να τη στηρίξεις την "φανταστική" σου Μαριέττα, αλλά όχι και να τη γ....εις!
Εχεις δαγκώσει τη "λαμαρίνα" μαζί της...
Αγόρασε της μια τσάντα( της αρέσουν) και την έριξες και καλά γ......!

Το μεγαλο μας τσιρκο said...

....αυτή κι αν είναι επιστροφή!!!!
:-))))))))))

Utopia said...

Γειά σου,Τάκη!Βλέπω έχεις κέφια...Καλή ανάρωση!

candy's τετραδιάκι said...

Μπαρουφε..σουπερ φαντασιωση εχει ο Τακουλης..

Ε ρε τι κανει το μπλογκινγκ :)))

ΣΠΙΘΑΣ said...

@cahdy's
Έβαλες τον ασκαρ για ύπνο και βγήκες βόλτα;

Ασκαρδαμυκτί said...

Ρε Σπίθα, γιατί κυνηγάς την Καντούλα;
Σε πληροφορώ λοιπόν ότι εδώ μέσα η Καντούλα έρχεται με την συγκατάθεσή μου! Δεν κινδυνεύει γιατί οι δυο Τάκηδες μού φαίνονται σαβουρογάμηδες και γουστάρουν τις χοντρές...

So_Far said...

Μακράν το καλύτερο ποστ για το βιβλίο της Ιστορίας και τη Μαριέττα. Και ανέχει χυθεί μελάνι στη blog-sphere το χειμώνα που μας πέρασε γι' αυτό το βιβλίο..
Ξέρετε διαβάζοντάς το φοβήθηκα γιατί με τόσα που έχω γράψει για το Βενιζέλο .. πω πω ε, όχι και με τον ΚΙνγκ-Κονγκ...φρίκη!

Χαίρομαι για το ξεπέρασμα του downιάσματος όποιος και αν το έγραψε από τους δύο..

ΣΠΙΘΑΣ said...

@Ασκαρ
Σε πιάσανε οι ανασφάλειες σου; για ποιά συγκατάθεση μιλάς;
Εσύ πρέπει να τη ρωτήσεις, αν έχετε ή δεν έχετε, τελικά φράουλες.

takis said...

Κατάλαβα οτι πρέπει να αλλάξω και τη μουσική...πάω να βρώ το you can leave your hat on...ή το "σήκω χόρεψε κουκλί μου."...

Θα επανέρθω όμως.

candy's τετραδιάκι said...

Οχι οχι ασε αυτοοοοοο!!!

:)

Σπιθα μας περισεψαν μερικες φραουλες..μηπως θες? :PPP

Σπύρος Σεραφείμ said...

Basinger η Γιαννάκου; Θέ μου, τι εφιάλτης!

:)

Anonymous said...

Εντυπωσιακό,πολύ καλύτερο του προαναγγελθέντος,χιουμορ,φαντασία,
πραγματικότητα όλα στην τέλεια αναλογία!!
Προχτές πέτυχα τον Βαγγέλη σε ένα μπαράκι,ξες,απ αυτά που συγκεντρώνουν,τυχάρπαστους-κομπλεξικές-νάρκισσους κλπ...με ένα πούρο στο στόμα,Αβάνας μου φάνηκε,(στριμμένο σε Κουβανέζικα γυναικεία μπούτια..φαντάζεσαι μυρωδιά και γεύση..!!)αν δεις πως το δάγκωνε..Πανικός!!Προς Θεού πρόσεχε ακόμα και σε επίπεδο φαντασίας!Απέδειξε άλλωστε (ο King Kong) ό,τι μπαίνει στο στόμα του το κακαπίνει με τη μία,τώρα ετοιμάζεται να καταπιεί το κόμμα του Ανδρέα (στελέχη-μέλη-φίλους,απαξάπαντες)μην από πλάκα βρεθείς .....έχει κι αυτή όρια ....η πλάκα εννοώ..
Να μου προσέχεις!!

ΣΠΙΘΑΣ said...

@takis
Οταν μπαίνω στο μπλόγκ σου, δεν θέλω λογοκρισία.
Είδες τον Ασκαρ, δεν μ'αφήνει να μιλήσω με την Καντούλα.
Κάνε μια παρέμβαση , τρομοκρατεί!

ο δείμος του πολίτη said...

Φοβερό κείμενο. Μοναδικής μνείας και αξίας. Αλλά εκείνη η τελική σημείωση είναι μοναδική. Κι εγώ είχα πιστέψει ότι μιλάμε για αληθινά πρόσωπα και καταστάσεις.

Sardonian said...

..με τα χέρια πίσω από την πλάτη , το κεφάλι χαμηλωμένο (ναι λεω) και υφος προβληματισμένο, πηγαινοέρχομαι στο δωμάτιο
του γιατρού
"ντόκτορα η μετεκλογική τακίαση ταυτοχρόνως με την απουσία της ηγεμονικής μορφης - της δικής μου ρε ντόκτορα , συγκεντρώσου- έφερε τα πάνω κάτω στην click-@
..ουφ
(ξάπλω εσύ στον καναπέ να σου εξηγήσω)
διότι ντόκτορ εγώ ειμί ψύχραιμος
λέω
τ'αφηκα μοναχα τους τα ρεμάλια
κάπως κάτι θα τους πείραξε
αλλά ντόκτορα
- μη κοιμάσαι ρε -
η κατάσταση είναι τρομακτική από μόνη της
-φρενάρω ξαφνικά και διερωτώμαι με κίνηση χεριού-
Ποίος ..ποίος λέγω θα σταματήσει τώρα την ιδέα που θα σφηνώθηκε στο εντοπιασμένο μυαλό της κάθε μαριέττας και κάθε βαγγέλη ..- συνεχίζω τα σούρτα φέρτα- διότι ντόκτορα - χαμηλώνω φωνή τώρα- ποιος μας εγγυάται ότι μετά από αυτό το ποστ δεν θα πάρουν φόρα όλοι οι τρελοί της βουλής και δεν θα κυκλοφορούν με στρινγκ; ΕΕΕ?/
-τον ξύπνησα- κι άντε 300 τρελοί με στριγκ, αλλά οι κλίκες με τις μάνικες σηκωμένες, σε το λέω γιατρέ δεν θα τ'αντέξω

ΤΑΜΑΡΑΑΑΑΑΑΑ; μη και τυχόν κατέβεις τίποτα δημοτική σύμβουλος ..στο'βαλα να το φας το στρινγκ

(ρε σεις κλίκες..ρε σεις...μη με αστεναχωράτε..είμαστε εκλεκτικοί εμείς..δεν είμαστε;)

Anonymous said...

Μπαρούφε, μετά απ' αυτό είμαι σίγουρη ότι η διάθεση του Τάκη έχει πάρει τα πάνω της (και ουχί μόνο). Εξάλλου, ο Σαλονικιός είναι πάντα αλλιώς. Χαίρομαι που βλέπω την κλίκα να ξαναβρίσκεται και μαζί ν' ανθίζει και το χαμόγελό μου. Και τό 'χουμε ανάγκη αυτές τις μέρες.

Ασκαρδαμυκτί said...

Σπίθα, περίσεψαν κάτι φραουλοκοτσάνια και κάτι ζουμάκια...μπορείς να τα μαζέψεις αν θες!

osela said...

καιρό τώρα είχα υποψιαστεί ότι την γουστάρεις. από τότε που ανέβηκε το ποστ με το βιβλίο της σ΄τ' δημοτικού. Ήταν απλά θέμα χρόνου.

ΣΠΙΘΑΣ said...

@Ασκαρ
Μόλις "απόλαυσα" την μοναδική μου φράουλα!
Και χόρτασα γιατί "ουκ εν τω πολλώ το ευ".
Και χωρίς σαντιγύ! Ειμαι λιτοδίαιτος και όχι αχόρταγος σαν και σένα! Μοναχοφάη λύκε!
Αλλά σε δικαιολογώ και σένα και την Κάντυ, και σας χαίρομαι:-))

Αλητισσα said...

Τακη να περασεις απο τη γκαρσονιερα του Ασκαρ και της Καντουλας..
Πρεπει να συνεδριασουμε επιγοντως..

ΣΠΙΘΑΣ said...

@takis
Βλέπεις,'ότι προκαλεί και τα ζητάει οργανισμός του, άμα του τα "χώνω", όμως, ζορίζεται και φωνάζει, άσε που απειλεί!
φιλιά στη Κάντυ!

bar-ufo-s said...

Ανοίγω το Blog. 22 σχόλια. Πω πω τέτοιο σουξέ δεν έχω ξανακάνει. Σπεύδω να απαντήσω. Απογοήτευση το σουξέ δεν το έκανα εγώ αλλά ο Τάκης. Τώρα θα μου πείτε αυτός ονειρεύτηκε τη Μαριέττα και φτιάχτηκε με το Βαγγέλη... και παρ 'όλα αυτά σχεδόν κρυμμένος. Εμφανίσου Τάκη σου τρώνε τις φράουλες και δε θ' αφήσουν ούτε το μπωλ. Αυτόν το σπίθα να τον προσέχεις. Ο άλλος ο Ασκαρ ποιο συμπαθής μου φαίνεται. Προσπαθεί να κρύψει καμμιά φράουλα και για σένα. Ο sardo, γεια σου Πρόεδρε μας έλειψες, ανησυχεί. Διαβεβαίωσε τον ότι μένουμε πιστοί στις αρχές της κλίκας. Και το Δείμο του Πολίτη, που ανήσυχησε ότι μιλάμε για πραγαμτικά πρόσωπα και καταστάσεις να του φωνάξεις, σιγά ρε Δείμε μη φτιαχτούμε με τον Πραγματικό Βαγγέλη. Στην μονο-κόματι τι να πούμε, ότι δεν τα καταπίνει όλα ο Βαγγέλης; Οχι τα καταπίνει, αλλά το σπέρμα μας δε θα του το σώσουμε ποτέ, όσο κι αν προσπαθήσει. Την ντορατσιρκα και την αλήτισσα που χαμογέλασαν, να τις ευχαριστήσεις κι από μένα όταν τις επισκεφτείς.
Γεια σου Τάκη αγαπησιάρη!!

bar-ufo-s said...

aa και στη sofar μην αποκαλύψεις ποιος το έγραψε για να έχει κάτι να παιδεύεται...ε κι αν ξεχασα και κανέναν άλλον φίλα τον κι αυτόν

takis said...

Barufios επιστροφή...

Η αλήθεια είναι οτι κάποιοι μπερδεύτηκαν ποιός το έχει γράψει...ε..θα το αποκαλύψω!
Η διχασμένη προσωπικότητα που λέγεται Τακης !...
αυτή η περσόνα..
που μία είναι δεξιά μία αριστερά ...μία στον Βορρά (Θεσ/κη) και μία στο Νότο (Αθήνα)...
αυτή ,που μία βρίσκεται από κάτω και μια απο πάνω...
αυτή ,που ενω ο Βορράς κλαίει ο Νότος χαμογελάει..και το αντίθετο..
αυτή , που η μια θυμώνει και η άλλη ζηλεύει..
αυτή, που καμμιά φορά τυχαίνει να τα βλέπουν μαζί όλα μαύρα...και άλλη φορά άσπρα...

αυτή, που και οι δύο μαζί κουβαλάνε παρόμοιες καλές και άσχημες εμπειρίες...
αυτή , που σπάνια μιλάει η μια στην άλλη και όμως υπάρχει επικοινωνία....

ΥΓ Τελικά την έχω αγαπήσει τη Μαριέτα..το παραδέχομαι...
σαν την αμαρτία που παύει να υπάρχει οταν την εξομολογηθείς..
Να δείτε που το άγριο ένστικτο μου για τη Μαριέτα θα δικαιωθεί κάποτε!...
ΥΓ 2 Σιγά να μη κατάλαβε η αγαπητή So far ποιός το έγραψε!..
Το επαναλαμβάνω για όποιον δεν κατάλαβε "Η διχασμένη προσωπικότητα που λέγεται ΤΑΚΗΣ..."
Χα,χα,χα.....

ΥΓ 3 Α ρε Μπαρούφο, έβαλες πολυ ψηλά τον πήχυ......
Εσύ ψηλός εγω κοντός !...
Χα,χα....

ΥΓ 4. Αυτό το "άναρχο" μπλόγκ ευχαριστεί όλους/ες που το παρακολουθούν...
πολύ ευχαριστώ..ποιό πολύ απ'οτι νομίζετε.

ΣΠΙΘΑΣ said...

Αμα φάς φράουλα απο τον Ασκάρ, φωναξέ με!!
Εγώ δεν σου δίνω, γιατί δεν έχω.!
Με την αλήτισσα, λίγα, οχι πολλά- πολλά Την έκλεψα απο τον Ασκαρ και δεν την "αφήνω", εντάξει;
Takis and Barufos!

Anonymous said...

Η απάντησή σου μου θυμησε ποντιακή ρήση
Ντο θελτς να λέωσεν αδά Μπαρούφιε
Μεάλον σκατόν φα μεάλον λόον κι θα λες
Για το όνομα επελέχθη βυζαντινοπρεπής έκδοση καθ ότι δεν αποδίδεται στην ποντιακή
Τώρα γιατί οι πόντιοι έχουν μία απέχθεια στο γραμμα γ είναι κάτι που πρέπει να το ψάξω..βάλτο εκεί που λείπει και θα ναι ευκολη η μετάφραση.
Πρόσεχε όμως εκεί που λείπει..όχι οπουδήποτε!

ΣΠΙΘΑΣ said...

Για μένα δεν ήταν ..εύκολο, αλλά τα κατάφερα!
Ακόμη γελάω :-))))
Μεγάλο σκατό...:-)))))
Και όμως ! δες τις εξελίξεις και θα πειστείς!

takis said...

Monokomati,

Η αλήθεια είναι οτι για μονοκόματη καλά τα λες...
για μονό-κομάτι δεν ξέρω..ελπίζω να μην είσαι και εσυ καμμία διχασμένη... προσωπικότητα εννοώ..

Σπίθα,

Τα νέα για σένα είναι άσχημα...
αν περάσεις απο το σπίτι της Αλήτισσας θα καταλάβεις...
Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις...

Anonymous said...

Takis
Προς διαφύλαξη των χρηστών ηθών και της συναλλακτικής πίστης,μεταφράζω (σε ελεύθερη μετάφραση):Μην λες μεγάλα λόγια δεν ξέρεις τι θα σου βγει στη ζωή.
Χρησιμοποίησα την ποντιακή γιατί είναι πιπεράτη διάλεκτος!
Η κατά λέξη μετάφραση την αδικεί..
Μονοκόματη σίγουρα καθ οτι ποντία κατά το 1/4 (το χουν το κουσούρι ως φυλή) διχασμένη ακόμα πιο σίγουρα ...το επιβάλουν οι καιροί....!!

Σπύρος Σεραφείμ said...

ΧΑΣΟΚ, ΘΑΣΟΚ κ.λπ.

Aurora* said...

Τάκη, θέλεις επειγόντως γιατρό. Ακους εκει χαριεντισμούς με τη Μαριέττα. Ημαρτον!!!

candy's τετραδιάκι said...

Τακουληηηη που εισαιιιιιιι???

Anonymous said...

poly prototypo.
kai to fetix me to vivlio entelos aprosdokito.
einai kalo senario gia comix.
:)