Thursday, July 12, 2007

Καλοκαιρινές εικόνες 2..απο Takis, αυτή τη φορά..

17 ημέρες διακοπών..1 εβδομάδα Γαλλία και 8 μέρες Ισπανία..οικογενειακές τις χαρακτηρίζω και για αυτό οχι εύκολες!..(είπαμε, οι πραγματικές θα γίνουν στα βουνά ελπίζω αργότερα ή ίσως σε καμμία μικρή παραλία..)
Ουσιαστικά οι διακοπές ήταν στην Ισπανία γιατί η Γαλλία είναι σχεδόν το 2ο σπίτι..οικογένεια δεν είπαμε?..
Valladolid ,κόρη,(200χιλ. βόρεια Μαδρίτης) 2μέρες και Γρανάδα,γιός ,(400χιλ. νότια Μαδρίτης)6 μέρες.
Δηλώνω απ'εξαρχής οτι δεν ενθουσιάζομαι με τουριστικές καταστάσεις και τις αποφεύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι (ίσως αυτό εξηγεί και την αγάπη για το βουνό)παρόλα αυτά σε όποιον τύχει ευκαιρία να επισκεφθεί Γρανάδα να το κάνει!
Μόνο και μόνο για το μεγαλούργημα της Αλάμπρα (αλλά οχι μόνο..) αξίζει το κόπο.. ειναι και η Ισπανική κουλτούρα..είναι και αυτή η αίσθηση γιορτής και ελευθερίας..είναι και οι όμορφοι άνθρωποι..σκεφτόμουνα τον Κόμη Μπαρούφο και τον Πρόεδρο Σαρδό ότι εκεί θα βρισκόντουσαν στον κόσμο τους..περιτρυγυρισμένοι από ωραία "τοπία", το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να αφήσουν τα μάτια τους να ξεκουρασθούν...
αλλά και οι γυναίκες αναγνώστριες θα συναντούσαν πολλούς Αντόνιο Μπαντέρο(τον λέω καλά?)..και αυτές θα ξεκουράζονταν κοιτάζοντας..

Ειναι και η ζωή γενικά φθηνότερη απο την Ελλάδα (πως διάβολο τα έχουμε καταφέρει και οι τουριστικοί μας προορισμοί να ακριβαίνουν κάθε χρόνο και περισσότερο όπως ακούω..)
π.χ.1 μεσαίο ποτήρι μπύρας με τάπα (καλός μεζές) 1.50 μέχρι 2 ευρώ..τι να πώ..

Ομως τα νέα της καμμένης Πάρνηθας με συνάντησαν στο δρόμο και η διάθεση έπεσε κατακόρυφα..σκατοχώρα σκεφτόμουνα που όλα τα καλά σου πρέπει να τα διαλύσεις..θυμήθηκα τη μεγάλη φωτιά στη Βόρεια Πεντέλη το 1981, ακριβώς εκεί όπου ξεφύτρωσε ο Διόνυσος στα επόμενα 10 χρόνια..αυτοί είμαστε , μετά κάποιοι μιλάνε για ηθική και με μεγάλα λόγια μάλιστα..και για αυτό το λόγο συχαίνομαι τα μεγάλα λόγια..ακόμα και στα blogs..αλλά κυρίως στη πραγματική ζωή..με θυμώνουν αφάνταστα κάποιοι επιδειξίες με τα φανταχτερά τους ρούχα και συμπεριφορές..ίσως για αυτό εχω ξεχωρίσει και εκτιμήσει κάποια άτομα..δεν είναι εύκολο..ειδικά οταν ζεις σε μικρή χώρα και μπορεί να τύχει να μάθεις απο τρίτους πράγματα για άλλους..

Ναι, μου έλλειψαν τα blogs και κάποιοι άνθρωποι που υπάρχουν πίσω απο αυτά με ξεχωριστές ευαισθησίες(παρόλο που έκανα συνειδητή αποχή..μία φορά μόνο μπήκα σε ενα καφέ να διαβάσω email..)

Εχουμε πολλά να πούμε ακόμα.

Μερικές φωτό απο Αλάμπρα..απο αυτό τον πολιτισμό (αραβικό)που άφησε εξαιρετικά ίχνη εκεί στη Νότια Ισπανία..φωτό που δεν λένε πολλά(με κλικ επάνω τους φαίνονται καλύτερα) ..αλλά ετσι, μία γεύση.





















Εντάξει, μία μπήκε 2 φορές αντί άλλης..δεν πειράζει.. και μία με ένα γκρούπ Ελλήνων που μόνο οι γιαπωνέζοι μας ξεπερνούν σε φασαρία




26 comments:

Anonymous said...

Τάκη μου, μοιραζόμαστε την αγάπη για τα βουνά. Κι όμως τώρα μου άνοιξες ένα δρόμο για το καλοκαίρι. Σκέφτηκα να κάνω τη ζωή μου ένα ρόουντ μούβι και να πάω στα μέρη που φωτογράφισες. Λες στο ταξίδι να κρύβεται η χαρά; Μου χάρισες γλυκό χαμόγελο σήμερα και σ'ευχαριστώ απ΄ την καρδιά μου.

Sardonian said...

Respect Click-@
αυτά τα Τοπία δεν παίζονται
να'σαι γερός κι εσύ κι οι δικοί σου να ταξιδεύετε και να θυμάστε
άντε τώρα μαζέψου
έχουμε αιτήσεις να δοκιμάσουμε
εεε να εξετάσουμε

bebelac said...

τι ωραία! μπράβο σου...

diva said...

Καλώς ορίσατε (και από δω)
Ζήλεψα:-)

candy's τετραδιάκι said...

Τακη..χαιρομαι πολυ που γυρισες,που σε βλεπω,που ταξιδεψες σε ομορφα μερη,που ευαισθητοποιηθηκες με την φωτια στην Παρνηθα,που σου ελειψαν τα blogs.

...:)

takis said...

Δώρα,
Δεν ξέρω αν στο ταξίδι κρύβεται η χαρά αλλά σίγουρα κάτι κρύβει..και το ψάξιμο του εαυτού σου που σχεδόν αναγκαστικά γίνεται σε κάθε ταξίδι κάτι σημαίνει..
Παλιά λέγανε αν θέλεις να γνωρίσεις καλά κάποιον ταξίδεψε μαζί του σε αντίξοες συνθήκες για 3 ημέρες...καμμιά φορά ισχύει και για τον ίδιο τον εαυτό μας..

Πάντως η Γρανάδα αξίζει..αν αποφασίσεις για εκεί να σου δώσω και mail του υιού.

takis said...

Σαρδό,
Σε σκεφτόμουνα (και τον Κόμη Μπαρούφο) σε κάθε θαυμασμό τοπίου (και είχε πολλά τα άτιμα..) αναρωτιούμουν σε τι είδους τεστ θα περάσουν αυτοί(και κυρίως αυτές) που θα θελήσουν να γίνουν μέλη του Click films.
πρέπει όλοι και όλες να περάσουν απο τον πρόεδρο?..αυτό σου έμεινε απο τη θητεία σου ως φύλαρχος στα βάθη της Αφρικής? (άλλο ανεκπλήρωτο όνειρο μου..)
ελπίζω στις δοκιμασίες να κληθώ και εγώ σαν 3η, 4η γνώμη..

Νάστε όλοι καλά στα βόρεια.

takis said...

bebelac,

Αν και πολλά ειπώθηκαν στο μπλόγκ σου στο τελευταίο ποστ για τον ορισμό του τέλειου άνδρα...
τελικά λέγε λέγε θα μαζευτούν πολλοί από δαύτους και δεν θα ξέρουμε τι να τους κάνουμε μετά..

takis said...

Diva,

Μη ζηλεύεις , γιατί οι πραγματικές διακοπές τώρα αρχίζουν!..το άλλο Σαβ/κο σε όμορφη παραλία στη Νότ. Εύβοια, το μεθεπόμενο στα βουνά της Νοτ. Πίνδου..όσοι πιστοί προσέρθετε..και τα καλύτερα, 2 εβδομάδες τον Αύγουστο που ακόμα δεν εχω αποφασίσει..είμαι μεταξύ Παταγωνίας και τρέκινγ από τις Μογγολικές στέπες μέχρι Καρακορούμ (Πακιστάν)
Μη ζηλεύετε , παω να αλλάξω πλευρό τώρα...(γελάτε εσείς , αλλά όταν φύγω κάποια μέρα..)

takis said...

Καντούλα,

Ναι , μου έλλειψαν κάποια αγαπητά μπλόγκς..δεν λέμε ονόματα να μη ξεχάσουμε κανένα..άσε που ακόμα δεν εχω βάλει λινκς..(Μπαρούφο, ξεκίνα εσύ με τα αγαπητά σου λίνκς και θα ακολουθήσω..)
Πάντως η μεγάλη και αξεπέρστη στεναχώρια είναι η Πάρνηθα..ξέρεις τι είναι να έχει καεί ο τόπος που έχεις περπατήσει απο μικρός?..
το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα στην Αττική και δεν άνοιξε μύτη..ούτε μία παραίτηση..οι άχρηστοι..

candy's τετραδιάκι said...

Λυπαμαι κι εγω Τακη..κι ας μη περπατησα ποτε.

Τεσπαν..χαιρομαι που σε βλεπω παλι(το ξαναπα ε?)


:)

bar-ufo-s said...

Τάκη καλώ ήρθες.
Δεν ανήκεις και στους πιο άτυχους αυτού του κόσμου βέβαια, αλλά ωστόσο σε συμπονώ, που, αν και μόλις γύρισες από Γαλλία και Ισπανία, δεν άρχισαν ακόμη οι διακοπές σου. Κάνε κουράγιο αγόρι μου, θα έρθουν και για σένα οι καλές μέρες. Εν τω μεταξύ, ώσπου να συμβεί αυτό, κάνε τις βόλτες σου, να συμμαζέψουμε τους πιστούς σου, γιατί με άφησες μόνο εδώ και λάκισαν όλοι.
Και που είσαι, το νου σου στα ΤΟΠΙΑ, γιατί ο ΣΑΡΝΤΟΝΙΑΝ, αγρυπνεί και περιμένει.
Καλημέρα

So_Far said...

Και εγώ απέχω από τα blogs όταν είμαι στο εξωτερικό. Γράφω μόνο στο δικό μου, δεν ξέρω γιατί.. θα το ψάξω !
Επειδή διαισθάνομαι ότι αυτές ήταν διακοπές κάποιας μορφής που δεν σας καλύπτει απόλυτα, εκείνο το Καρακορούμ να το ευχηθώ; Να το ευχηθώ λοιπόν... finished me...!!!

takis said...

Bar-ufo-s

Μαζεύομαι, μαζεύομαι..απο παντού..τα ασυμάζευτα..και κάνει και 40ο..και δεν πήγα και παραλία στη Νοτ. Ευβοια..αρχίσαν οι εκπτώσεις και στις διακοπές βλέπεις.. καλά λέω να πάρω τα βουνά(που θα τα πάρω το άλλο σαβ/κο!..μπάνιο σε ποτάμι κλπ..και εχει και πανηγύρι σε όμορφο χωριό..λόγια .. )
Να μην ανησυχεί ο αγαπητός πρόεδρος Σαρδο..θα εξετάσουμε όλες τις αιτήσεις με ιδιαίτερη προσοχή γιατί ως γνωστό κάθε περίπτωση είναι διαφορετική..πολύ διαφορετική θα έλεγα (μεταξύ μας, όλες ίδιες είναι..)

Δικαιολογώ την έλλειψη ποστ εκ μέρους σου λόγω φόρτου εργασίας και ζέστης..
Προσωπικά εχω εμπνεύσεις αλλά προσπαθώ να βάλω "τάξη"..με άλλα λόγια , αστα να πάνε..

takis said...

Αγαπητή So Far,

Δεν χρειάζεται να ψάξετε γιατί γράφετε στο blog οταν βρισκόσαστε εξωτερικό ..κάντε το "δώρο" σας και μην αναρωτιέστε γιατί..
αφήστε που οι μεγάλες εμπνεύσεις περί σεϊχηκών γραμμικών προβληματισμών επιβραβεύονται απο ανώνυμα έπη..

Το Καρακόρουμ το εύχομαι και εγώ στον εαυτό μου εδώ και κάποια χρόνια..τώρα αν βοηθήσουν και οι δικές σας ευχές μήπως γίνει του χρόνου?..προς το παρόν μάλλον τα Ελληνικά βουνά θα με φιλοξενήσουν πάλι..τον Αύγουστο όμως..

Αλητισσα said...

Βρε αι στο καλο που θα πας στην Παταγωνια..
Ειχα διαβασει ενα αρθρο στο National Geographic και μαγευτηκα..
Ζηλευω αφανταστα..
Να περασετε όμορφα..

So_Far said...

Είδατε τί μας προέκυψε; Και πού να δείτε τί έχει να γίνει όταν θα βάλω το "πρόβλημα του μανάβη"!

takis said...

Αλήτισσα,

Λέγε, λέγε θα το πιστέψω και εγω οτι θα πάω Παταγωνία !!...
Ειναι κάτι μεταξύ όνειρου και πλάκας... το οποίο βέβαια εχει βασισθεί στα ερείπια παλαιών σχεδίων..απραγματοποίητων!..

Τελικά όμως λέω να επιλέξω το άλλο όνειρο..Απο Μογγολία σε Καρακόρουμ (Πακιστάν)..

Αχ, σε κανένα ταπεινό Ελληνικό βουνό με βλέπω πάλι..

Σου εύχομαι πάντως τα καλύτερα για το υπόλοιπο του καλαοκαιριού.

ο δείμος του πολίτη said...

Καλά έκανες κι επέστρεψες στην κειμενογράφηση. Δεν είναι μόνο η Πάρνηθα και η τάση μερικών να ξεχωρίσουν από τους bloggers. Είναι μία ολόκληρη παθογένεια τρων Ελλήνων, όπως και οι πυρκαγιέρς και η ΠΕΝΤΕΛΗΣ ή ΠΑΝΤΕΛΗΣ απουσία πρόληψης και δασοπροστασίας πριν τη φωτιά;

takis said...

Αγαπητότατη So Far

Πρόβλημα Μανάβη ε?..αυτού που σηκώθηκαν τα αγγούρια για να τον βαρέσουν? (αν και εδώ μάλλον για κάτι λίγα, ούτε 200, παλιόμηλα θα είναι...)

Αχ, τι μας περιμένει πάλι!..λέτε νάχουμε νέα έπη? γιατί όχι..λέω εγώ.. (μια χαρά βρίσκω τα έπη..και εσας μέσα σε καλοκαιρινή σαγήνη..μια χαρά..,said me!!)

Υ.Γ. Σοβαρά πάντως, χαίρομαι για την "καλοκαιρινή " όψη του blog σας σε αντίθεση με το φτωχόσπιτο εδώ που δεν μπορεί να πάρει τα πάνω του..θα δούμε πάντως..

takis said...

Αχ βρε Δείμο,


Παθογένεια Ελλήνων λες?

Το φοβερό είναι η διάθεση κάποιων γνωστών που ανήκουν στην ομάδα δασοπροστασίας Πάρνηθας..να βλέπουν να καίγεται αυτό που φύλαγαν 20 χρόνια τώρα και να μη μπορούν να κάνουν κάτι..
Οι ίδιοι μιλάνε για εγκληματικές παραλείψεις εκ μέρους του συντονιστικού πυρόσβεσης...
Οι ίδιοι εχουν το κουράγιο να δηλώσουν ότι πρέπει να διαφυλάξουμε με κάθε θυσία αυτό που απέμεινε...

ο δείμος του πολίτη said...

Σε καταλαβαίνω. Και ακόμα χειρότερα να διαφημίζεται ότι δόθηκαν τόσα χρήματα σε δήμους για τον καθαρισμό των δασών και εκείνοι να μην έχουν πάρει τίποτα, ή όσοι πήραν να τα χρησιμοποιούν για άλλες ανάγκες που ποτέ δε θέλησε να καλύψει το κράτος.

bar-ufo-s said...

Δείμε του πολίτη όσοι Δήμοι πήραν χρήματα και τα χρησιμοποίησαν για άλλες ανάγκες έχουν ευθύνες ή όχι; Και μάλιστα ποινικές; Και μήπως θα έπρεπε επιτέλους μαζί με τους γυρολόγους πολιτικούς και διάφορους άλλους που κλαψουρίζουν άκοπα σε κανάλια, εφημερίδες, Blogs να ασχοληθούμε λίγο και μ' αυτούς; Λέω εγώ τώρα που barufos είμαι μπαρούφες σκέφτομαι

ο δείμος του πολίτη said...

Σαφώς και οι δήμοι έχουν ποινικές ευθύνες. Σαφώς και όσοι πήραν μέρος στο φαγοπότι της πρόληψης και της προπαρασκευής έχουν ευθύνες. Ειδικά όταν μάλιστα δε δίνουν σημασία σε όσους χτυπάνε καμπάνες κινδύνουν.

So_Far said...

Μην παραπονιέστε για το 'φτωχόσπιτο'.. είναι καθαρά σπίτι 'εργένηδων' γι' αυτό!!

Ο bar-ufo-s εξαφανισμένος από όσο καταλαβαίνω.. να τον στρώσετε στην προπόνηση μόλις γυρίσει, πολύ καλομαθημένο τον έχετε..

Και μια χαρά είναι το blog , θα το φτιάξετε σιγά σιγά.. όπως θέλετε..

Την καλημέρα μου !

Υ.Γ. Την Παταγωνία σας την εύχομαι ολόψυχα, νομίζω ότι θα σας ανανεώσει αυτό το 'ταξίδι'.. Να το κάνετε !

takis said...

Αχ βρε So Far,

Τι πάθαμε με τη Παταγωνία!..όνειρο ήταν ,κατασκευασμένο σε κάτι παλιά σχέδια (πολύ καλά όμως καμωμένα!..)τα οποία κατέρρευσαν με την κατάρευση της τότε ορειβατικής παρέας...μου έμεινε όμως το "παράπονο"
Το άλλο βέβαια υπο κατάρρευση σχέδιο είναι το Καρακορούμ(Πακιστάν) το οποίο ακόμα έχει κάτι λιγοστές ελπίδες για του χρόνου αν ,λέω αν !.., οργανωθεί κατάλληλη παρέα......

Για τον Μπαρούφο θα κάνω ιδιαίτερη μνεία . (Αν δεν εμφανιστεί σε εύλογο διάστημα θα κινήσω διαδικασία αποζημίωσης στις Ελβετικές τράπεζες όπου εχουν κατατεθεί τα συμβόλαια να δούμε τις σχετικές ρήτρες...)

Υ.Γ.Απο σήμερα χωρίς την άδεια σας φιγουράρει δικό σας λινκ καιρού εδώ, ελπίζω μη εχω μπλεξίματα και μαζί σας!(Δεν φταίω εγω αν δεν μου δώσατε λ/σμο στην Ελβετία..ποτέ δεν είναι αργά όμως!..φειδωλά όμως, γιατί είπαμε, φτωχόσπιτο..)