Friday, March 30, 2007

Εθνική ανάταση ή Ξεφτίλα ?


Ειχα έτοιμο ενα ποστ περί Λαγνείας αλλα οι εξελίξεις τρέχουν.....

«Να σεβόμαστε τους θεσμούς»Στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου ο Μ.Θεοδωράκης, με αφορμή το βιβλίο Ιστορίας
«Έχουμε δύο μεγάλους θεσμούς στην Ελλάδα. Του Προέδρου της Δημοκρατίας και του αρχηγού της Ελλαδικής Εκκλησίας. Επαναστατώ όταν βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν σέβονται αυτούς τους θεσμούς. Όταν μιλάς για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον αρχηγό της Εκκλησίας, πρέπει πρώτα να πλένεις το στόμα σου» είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς. Πρέπει να σέβεσαι τους θεσμούς για τους οποίους πεθάναμε εμείς. Αυτοί σήμερα που δεν σέβονται απολαμβάνουν τους καρπούς των δικών μας θυσιών. Εγώ δεν είμαι κάποιος άγνωστος και έχω το δικαίωμα να κάνω τέτοια κριτική. Ας έρθει ο οποιοσδήποτε να με αντικρούσει» συνέχισε.
Αναφερόμενος στους επικριτές του κ. Χριστόδουλου, ο Μ.Θεοδωράκης υποστήριξε πως αντί να αντικρούσουν τις απόψεις του με επιχειρήματα, τον αντιμετωπίζουν με «κραυγές και αναθέματα λάσπης» και «τον χτυπούν, αμφισβητώντας το δικαίωμά του να έχει γνώμη, όπως έχει ο κάθε πολίτης».
(Ολα τα παραπάνω απο το σημερινό in.gr, 30.03.07)

Ο Μίκης (ή Μίκυς?) καλεί τον οποιονδήποτε να τον αντικρούσει.
Περιμένω να δω ποιός θα το κάνει.
Περιμένω από όλο το πολιτικό φάσμα , μεγάλα και μικρά κόμματα και πρόσωπα.
αλλα και γιατί οχι και από όλους εμάς ανεξάρτητα απο τα πιστεύω του καθενός .

Προσωπικά αισθάνομαι πολύ μικρός να αντικρούσω τον γίγαντα της Ελληνικής μουσικής (και αυτό το εννοώ) αλλά δεν ξέρω γιατί ...με έχει πιάσει ενα βαθύ αίσθημα θλίψης ...
Θα μου πείτε ο Μίκης έχει "ξαναμιλήσει" στο παρελθόν, γιατί αναρωτιέμαι...ελα ντέ, γμτ μου.

29 comments:

Zelot said...

Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα όπου κάποιοι είναι στο απυρόβλητο. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το έργο τους αλλά ό,τι αφορά τα λόγια τους, μάλλον πρέπει να μάθουν να κάνουν τη δουλειά τους και μόνο αυτή. Να'ξερες πόσο έχω ασχοληθεί και πικραθεί με το θέμα...
Φιλιά!

λόγια του αέρα said...

Δεν διάβασα το δημοσίευμα στο in.gr αλλα στα ΝΕΑ. Είχε ίσως περισσότερα από τα λόγια του κι αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα.
Δεν ξέρω ποιος και γιατί να αντικρούσει τέτοιες θλιβερές δηλώσεις.
Κι εγώ άλλο κείμενο ήθελα να κατεβάσω και βλέποντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα αλλού πήγα ή με πήγε.
Μεγάλη κουβέντα να μην πω, έχουμε χρόνια πολλαααά μπροστά μας, αλλά ελπίζω, να μη γεράσουμε έτσι.

Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα καλωσορίσματος στο πρώτο μου post. Να είσαι καλά.

ο δείμος του πολίτη said...

Μέσα στη μισαλλοδοξία μου απλά θα πω ότι μάλλον μεσολάβησε κανένα εγκεφαλικό (που δε μάθαμε) ή ότι γερνώντας εδώ και 27 χρόνια (αρχής γενομένης από το '90 με το Υπουργείο άνευ χαρτοφυλακίου) άρχισε να φοβάται το Μέγα Θεριστή και αποφάσισε να βάλει μέσο το Χριστόδουλο.

Αλητισσα said...

Θα συμφωνησω με το Δειμο..
Εχεις ακουσει το "αμα γερασει ο διαολος καλογερευει"?
Ε αυτο μαλλον επαθε και ο μικης μας σου λεει: "πλησιαζει που πλησιαζει η ωρα μου..Κι αν τελικα ο Μεγαλος απο πανω οντως υφισταται?..Κι αν οντως εχει "κονε" με τον αλλο απο δω..?
Ασε να πω καμια καλη κουβεντα να τη σημειωνει ο αγιος Πετρος.."οσο τους
θεσμους? Πατρις Θρησκεια Οικογενεια μαζι δεν πανε αυτα?

maika said...

κι άφησες το ποστ για τη Λαγνεία για του Μίκη τα καμώματα???
Καλά τα λένε τα παιδιά απο πάνω...μεγάλωσε και σκέφτεται πως να εξασφαλίσει κι αυτός μια καλή θέση στον ουρανό.... μη σκάς!

tyharpastos said...

Μας ξενέρωσες.
Γιατί η έκπληξη; Πρώτη φορά λέει μαλακίες. Τον θυμάμαι να το κάνει από τότε που ήμουν 14 χρόνων. Αν είχε το στόμα του κλειστό θα άγγιζε την τελειότητα. Αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα και τέλος πάντων σε κανέναν δε μπορείς να αρνηθείς το δικαίωμα να αισθάνεται θεσμός, κλαψιάρης, φοβισμένος ή να αγαπάει το Χριστόδουλο, ο οποίος στο κάτω κάτω της γραφής και ωραίος και μεγαλοπρεπής είναι. Ισως τώρα Ο Χριστόδουλος, για να ανταποδώσει ο θεσμός στον θεσμό, μπορεί να διευθύνει το άξιον εστί στο Μέγαρο με άρχοντα πρωτοψάλτη τον Άνθιμο και χορωδία την Ιερά Σύνοδο. Ο ίδιος δε εκτός από τη δνση θα τραγουδησει και το Της Αγάπης Αίματα για να θυμίσει στο Μίκη το "οξειδώθηκα με στη νοτιά των ανθρώπων"
Καλημέρα
(και γύρνα στη λαγνεία)

takis said...

Αγαπητέ Zelot,
Επειδή κάποιος δύσκολα αμφισβητεί το έργο κάποιου αυτό δεν θα πρέπει να σημαίνει ότι μπαίνει στο απυρόβλητο...
Συμφωνώ μαζί σου ότι απλά μας στεναχωρεί.

Αγαπητή Λόγια του Αέρα,
Πιστεύω ότι κάποιοι που "κόβονται"
για πολιτιστικά και πολιτικά θα πρέπει να πάρουν θέση αγνοώντας το πολιτικό κόστος...αυτό το γμν πολιτικό κόστος...που όλοι κρύβονται πίσω του

takis said...

Αγαπητέ Δείμο
Τό θέμα δεν είναι πια μόνο ο ίδιος ο Μίκης...αλλα η πολιτική διάσταση που παίρνει η στάση του... σε αυτή τη χώρα που δεν εννοεί να ξεφύγει απο τις αγκυλώσεις...

Αγαπητή μου Αλήτισσα

Ναι , Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια μαζί όπως και το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών και άλλα σχετικά...

Είσαι σχετικά ηλικιακά μικρή (όπως άλλωστε και οι προηγούμενοι σχολιαστές) και ίσως σκέφτεσαι και εσύ όπως η Λόγια στον Αέρα δηλ. ελπίζοντας ότι "δεν θα γεράσουμε ετσι"....η θλίψη βγαίνει ακριβώς απο τις διαπιστώσεις ότι κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι(είτε το θέλουμε ή οχι) γερνάνε ετσι.

takis said...

Αγαπητότατη Μάικα

Οχι, θα τη βγάλω τη λαγνεία να γελάσουμε λίγο !(ελπίζω..)

Τα παιδιά και εσύ μαζί έχετε δίκιο...και τελικά αυτό ειναι το σημαντικό οτι οι νέοι άνθρωποι βλέπουν καθαρά. (Πάντα το πιστευα αυτό)

takis said...

Φίλε Τυχάρπαστε,

Εμείς σαν μεγαλύτεροι απο τους υπόλοιπους προλαλήσαντες έχουμε λίγο διαφορετική σχέση με το θέμα "Μίκη"...ίσως λίγο πιο συναισθηματική θα έλεγα...για τον λόγο αυτό το και ΜΟΝΟ θλίβομαι.

Αλλοιώς συνυπογράφω όλα όσα λες, μα όλα.
Για το ξενέρωμα θα επανορθώσω ..το draft της λαγνείας ειναι στο πιεστήριο...

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Τάκη, προτιμώ να μη μιλήσω για το θέμα αυτό. Όπως το λες : έχουμε, ως μεγαλύτεροι, μιαν άλλη σχέση με τον Θεοδωράκη και την μουσική του και την όλη πορεία του, ώστε τώρα μόνο η σιωπή μας αρμόζει...
Ας τα πάρει ο αέρας τα λόγια αυτά...
:-(

ο δείμος του πολίτη said...

Και βέβαια θα συμφωνήσω μαζί σου ότι κάθε τι που λέει έχει πολιτική χροιά. Ωστόσο, το θέμα ξεπερνά την πολιτική διάσταση, επειδή ακριβώς κανείς δεν του δίνει σημασία. Δεν πιστεύω ότι απασχολεί το λαό. Όποιον συμφωνεί με μία θέση του, απλά τον χρησιμοποιεί ως επιχείρημα (π.χ. για το βιβλίο) και οι άλλοι τον κοροϊδεύουν.

takis said...

Φιλε Αστεροειδη

Συνήθως σιωπώ σε τέτοιες περιπτώσεις
..δεν ξέρω τι έπαθα...απλά δεν μπορώ να τα δεχθώ όλα...απο τις Offshore της Εκκλησίας μέχρι τις μετάνοιες του Μίκη.....καμμιά φορά είναι δύσκολο να τα καταπίνεις όλα.

Τα ίδια Δείμο μου και σε σένα λέω,

Απλά σκέφτομαι οτι πέραν του αστείου του θέματος (που συμφωνώ υπάρχει)υπάρχει επίσης και πολιτική εκμετάλλευση , που μπορεί να μη φανεί αμέσως αλλά χρησιμοποείται ήδη απο την εκκλησία...εε αυτό δεν δέχομαι.

missmurple said...

και που 'σαι ακόμα...έπεται και συνέχεια.

Aurora* said...

Ουκ γαρ έρχεται μόνον.
Που ήσουν νιότη που ΄δειχνες πως θα γενόμουν άλλος.

Αυτά τα ολίγα

So_Far said...

Μα καλά, αφήσατε το ποστ περί 'Λαγνείας' και γράψατε τις δηλώσεις της Βλακείας; Τς,τς,τς...

Τέλος πάντων, για να απαντήσω εδώ θα πω απλά ότι ο Μίκης είναι μουσικός απλά το έχει ξεχάσει. Επίσης θα πω, ότι έχει ξεχάσει - γιατί πέρασαν και πολλά χρόνια από τότε - για ποιο πράγμα ακριβώς αγωνίστηκε και τί είδους ήταν οι θεσμοί για τους οποίους πάλεψε.
Τέλος, ας μην ασχολούμαστε άλλο, έχει περάσει στο περιθώριο απλά επειδή είναι ο Μίκης γράφονται όσα γράφονται...

ο δείμος του πολίτη said...

Τελικά μόνο συμφωνούμε και παιδευόμαστε να το συνειδητοποιήσουμε (μάλλον εγώ φταίω -το συνηθίζω). Από την άλλη έχω συνηθίσει όχι μόνο για το Μίκη, αλλά για όλους. Θέμα εμπορίου είναι και οικονομιοκής εκμετάλλευσης. Εξάλλου, η τηλεόραση, είπαμε, πουλάει κοινό σε διαφημιστικές εταιρείες.

Anonymous said...

Τι να πούμε για το θέμα?
Είναι κρίμα ένας άνθρωπος με την ιστορία του Μίκυ να καταλήγει σε τέτοιες ακρότητες αντί να συνεχίζει να δίνει τα φώτα του κ την πείρα του.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Τάδε έφη takis: "Εμείς σαν μεγαλύτεροι απο τους υπόλοιπους προλαλήσαντες έχουμε λίγο διαφορετική σχέση με το θέμα "Μίκη"...ίσως λίγο πιο συναισθηματική ...."
Και εγώ ΣΥΜΦΩΜΩ!

Στην πορεία όμως καταλάβαμε πως, όλοι ανεξαιρέτως, έχουν δεξιά την τσέπη
΄Οσο για την κεφαλή της Εκκλησίας...."τα καλά και συμφέροντα...." εδώ, δε συνάδει το:"ταις ψυχαίς ημών".
Δικά σας τα συμπεράσματα...
Η Κυρά των Γλάρων

(Καλώς σε βρήκα)

ναυαγός said...

Ψυχραιμία σύντροφοι. Ο Θεοδωράκης λέει πράγματα που εμείς δεν τα πιστεύουμε όπως και το 40% του ελληνικού λαού. Το άλλο 60% τα πιστεύει.

Δεν αντικρούονται έτσι οι απόψεις. Αντικρούονται με επιχειρήματα. Το ότι το είπε ο Θεοδωράκης είναι αδιάφορο. Όπως είπε ο Αστεροειδής αφήστε τα λόγια του να τα πάρει ο αέρας. Θα μας μείνει η μουσική του.

Αλλού πρέπει να πολεμηθούν αυτές οι απόψεις και όχι στο πρόσωπο του ιδιαίτερα συμπαθούς και μεγαλουφυούς αυτού μουσικού.

maika said...

ελπίζω σήμερα να μην είσαι ακόμα στενοχωρημένος με το Μίκη... και να ετοιμάζεις το ποστ που υποσχέθηκες...
Εκείνος μια χαρά περνάει εμείς γιατί όχι??
:o))

Shades said...

Εγώ για τα χρόνια πολλά ήρθα αυτό θα κάνω αλλά μάλλον το άρθρο σου το διάβασε και ο Μένιος.. θα έρθει λοιπόν για σχόλιο.
Εύχομε καλό Πάσχα με ύγεια και χαρούμενες στιγμές.

tyharpastos said...

Καλή Ανάσταση

Αλητισσα said...

Το λατρεψα το σχολιο για την ηλικια μου..
Καλο Πασχα..

Shades said...

Φίλε Τάκη..
Θέλω να δώσω μια άλλη διάσταση που δεν είδα να γράψει μέχρι τώρα κανείς… ας υποθέσουμε ότι υπάρχει θεός και αποφάσισε να μου δώσει ένα ταλέντο (Ζωγράφος) ας πούμε, με βραβεία με τιμητικές πλακέτες με εκθέσεις που σκίζουν και είμαι μέσα στην ελίτ της παγκόσμιας Ζωγραφικής κάτι σαν γ(έλ)α Γκρέκο!!!
Πρέπει επειδή έχω αυτό το ταλέντο να είμαι ικανός και για πολιτική; Ή να κάνω βαρυσήμαντες δηλώσεις; και δε δέχομαι και σχόλια;
Ο τεράστιος μουσικός λοιπόν καρέκλα ήθελε εδώ και χρόνια, ακόμα και άνευ χαρτοφυλακίου όπως είπε και ο Δείμος.
Για τη καρέκλα γίνονται όλα!!!!
Καλή ανάσταση Τάκη μου.

maika said...

Χρόνια πολλά!!!

Troll said...

Δεν βλεπω τιποτα το μεμπτο στις δηλωσεις του Μ Θ . θα μπορουσα να πω οτι συμφωνω πληρως..
Ο ανθρωπος λεει απλα"Πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς"Μιλαει για το αυτονοητο το οποιο θα πρεπε να το εχουμε ολοι μας σημαια.Ποτε δεν ειπε οτι καποιοι ειναι στο απυροβλητο .Ποτε δεν ειπε να μην τους κρινουμε...ισα ισα!!!!


υγ.μιλαω μονο για τις δηλωσεις που διαβασα στο ποστ,

takis said...

Έλλειψα αρκετές μέρες το Πάσχα με αναγκαστική ιντερνετική απουσία..
Ευχαριστώ όλους για τις ευχές. Ανταποδίδω.

Ενα μικρό σχόλιο σχόλιο μόνο για την Troll.
Συμφωνώ για το σεβασμό προς τους θεσμούς. Το ερώτημα είναι αν οι θεσμοί τιμούν το όνομα τους και γιατί πρέπει (κατά Μίκη) να πλένω το στόμα μου όταν κάνω καλόπιστη κριτική σε θεσμό?

Anonymous said...

Ma οταν καποιος κανει καλοπιστη κριτικη,ηδη εχει καθαρο το στομα του...αυτο λεει ο Μικης.Αν "δεις" στο ρεπορταζ ο Μικης λεει καντε ρε παιδια κριτικη αλλα καλοπιστη με επιχειρηματα.Την συνχηση την επιφερει ο ρεπορτερ στο τελος που τους βαζει ολους οσους κανουν κριτικη στο ιδιο τσουβαλι γραφοντας """Αναφερόμενος στους επικριτές του κ. Χριστόδουλου, ο Μ.Θεοδωράκης υποστήριξε πως αντί να αντικρούσουν τις απόψεις του με επιχειρήματα, τον αντιμετωπίζουν με «κραυγές και αναθέματα λάσπης» και «τον χτυπούν""""Δλδ ολοι οσοι δεν συμφωνουν μαζι του(αρα ολοι τους πρεπει να πλενουν το στομα)δεν σεβοντε τους θεσμους...Κανονικα θα επρεπε να υπαρχει διαχωρισμος...σε αυτους που κανουν καλοπιστη κριτικη μη συμφωνοντας με τον Χ η τον Π και αντιτασουν επιχειρηματα με αυτους που απλα λοιδωρουν και πετουν λασπη.

υγ.και μια τριτη κατηγορια ειναι αυτοι που κανουν σατυρα οι οποιοι καμια σχεση δεν εχουν με τους προαναφερομενους και κατα την γνωμη μου εχουν και πρεπει να εχουν το ακαταλλογιστο.